Optionele disc drive voor PS5 Slim heeft een zeer opvallende eis

News
woensdag, 25 oktober 2023 om 13:30
playstation 5 slimf1698916383
Met de PS5 Slim krijgen gebruikers de mogelijkheid om een optionele disc drive toe te voegen. Daarvoor is alleen wel een opvallend iets nodig: een internetverbinding.
Er gingen al maanden geruchten, maar twee weken geleden heeft Sony eindelijk een smallere en kleinere versie van de PlayStation 5 onthuld. Voor de PS5 Slim houdt het Japanse bedrijf vast aan twee verschillende versies. Eentje met een disc drive en eentje die alleen games kan halen uit de PlayStation Store.
Spelers die de All-Digital Edition in huis halen, hoeven alleen niet bang te zijn dat ze later last krijgen van buyers remorse. Met de PS5 Slim komt er namelijk de optie om een optionele disc drive aan te schaffen en die eenvoudig te monteren op de console. Op die manier kan je de All-Digital Edition omtoveren in een Disc Edition.
Natuurlijk is die accessoire niet gratis, je moet er namelijk in Europa 119,99 euro voor betalen. Daarnaast is er ook nog een andere eis voor de optionele disc drive: je moet een internetverbinding hebben om de disc drive te pairen met de PlayStation 5. Dat blijkt uit de achterkant van een nieuwe PS5-bundel met Call of Duty Modern Warfare 3.

Waarom is er een internetverbinding nodig?

Waarschijnlijk verplicht Sony een internetverbinding voor de initiële installatie, zodat er gecheckt kan worden dat het gaat om een echt model en niet om een variant van een derde partij. Veel mensen zijn alleen niet blij met de eis. Wat als bijvoorbeeld de servers niet werken om de verificatie uit te voeren? Je zit dan met een accessoire die niet werkt.
Natuurlijk is het mogelijk dat Sony later een update uitvoert om de eis voor de disc drive weg te halen. Helemaal als de natuurlijke lifecycle van de PS5 erop zit.