PS5 handheld PlayStation Portal krijgt releasedatum

News
vrijdag, 01 september 2023 om 10:00
project q playstationf1686218815
Sony onthulde tijdens de laatste grote PlayStation Showcase een nieuwe handheld. Sindsdien heeft het bedrijf laten weten dat de PS5 handheld PlayStation Portal heet en dit jaar verschijnt. Nu is de exacte releasedatum bekend.
De releasedatum van de PlayStation Portal is bekend. Sony heeft een eerdere blogpost met informatie over het apparaat bijgewerkt met de officiële releasedatum. Het apparaat verschijnt op 15 november.
Pre-orders voor PlayStation Portal zijn nu live, maar zijn vooralsnog alleen beschikbaar via PlayStation Direct. Het apparaat kost, zoals eerder onthuld, 219,99 euro. Vanaf 29 september kun je het apparaat ook bij andere verkopers bestellen, waar je hem dan op den duur misschien ook voor een lagere prijs kunt vinden.

Wat doet de PlayStation Portal handheld?

PlayStation Portal valt niet bij iedereen bijzonder goed in de smaak. Dat heeft vooral te maken met de functionaliteit van het apparaat, want Portal is niet los van de PlayStation 5 te gebruiken. De handheld streamt games die je op je PlayStation 5 hebt staan en doet dat alleen via Wi-Fi.
Dat betekent dat je PlayStastion Portal niet onderweg kunt gebruiken op plekken waar geen Wi-Fi is. Ook is er geen cloud streaming beschikbaar, waardoor je met de Portal minder PlayStation games kunt spelen dan met een PS Plus-abonnement en een smartphone. Veel PS5-eigenaren vinden de prijs van de Portal daarom te hoog vergeleken met accessoires die een controller aan je smartphone vastmaken.