Nieuwe “PS5 controller” nu beschikbaar

News
woensdag, 24 mei 2023 om 11:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
Er is geen gebrek aan PlayStation accessoires en er komen er naar verluidt zelfs meer bij. De belangrijkste accessoire is uiteindelijk toch de controller. Daar lanceert nu een nieuwe variant van, al is het misschien niet een controller die je verwacht.
De PS5 heeft verschillende controllers om uit te kiezen. Er zijn bijvoorbeeld allerlei kleuren voor de DualSense en sinds eerder dit jaar kun je ook kiezen voor de DualSense Edge. Beide controllers zijn alleen misschien niet helemaal praktisch voor buitenshuis.
Je kunt je PlayStation games namelijk meenemen via Remote Play om ze bijvoorbeeld op je smartphone te spelen. Maar voor een smartphone is een speciale controller niet weg. Daarvoor lanceerde vorig jaar een speciale PlayStation-versie van de Backbone One controller voor iPhone, geïnspireerd op het design van de DualSense.

PS5 versie Backbone One nu ook voor Android

Nu komt er na bijna een jaar wachten ook een Android-versie van dezelfde controller. Die lijkt vrijwel identiek aan de iPhone versie, al sluit hij natuurlijk aan via USB-C in plaats van Lightning. De controller kost 120 euro en werkt met alle telefoons die draaien op Android 8.0 of hoger en een USB-C aansluiting hebben. Hij werkt ook met andere smartphone games die controllers ondersteunen en dus niet alleen met Remote Play.
Wat je in de komende tijd zoal kunt gaan spelen op je PS5 of via Remote Play zal binnenkort duidelijk worden. Vanavond zendt Sony namelijk een grote showcase uit. Het bedrijf heeft nog niet laten weten welke games we daar kunnen verwachten, maar titels als Marvel’s Spider-Man 2 en Final Fantasy XVI lijken goede mogelijkheden.