Nieuwe strategiegame Total War: Pharaoh aangekondigd

News
woensdag, 24 mei 2023 om 10:30
total war pharoah setting sunf1684915194
Liefhebbers van strategiegames hebben weer iets nieuws om naar uit te kijken. Creative Assembly en SEGA hebben namelijk Total War: Pharaoh aangekondigd.
De Total War-reeks is één van de meest bekende franchises als het gaat om real-time strategy. De laatste jaren heeft ontwikkelaar Creative Assembly zich gericht op fantasievolle battles, met maar liefst drie Total War: Warhammer games achter elkaar. Nu is het alleen weer tijd om in de geschiedenis van onze eigen wereld te duiken.
Creative Assembly en SEGA hebben namelijk Total War: Pharaoh aangekondigd door middel van een trailer. Zoals de titel al doet vermoeden speelt de game zich af in het oude Egypte, aan het einde van de Bronze Age om precies te zijn.
Spelers kunnen aan de slag met acht verschillende leiders van drie culturen - de Egyptenaren, Hittieten en Kanaäns. Elke leider en culturen hebben hun eigen speelstijlen, zodat je de overwinning kan behalen door middel van pure oorlogsvoering of diplomatieke intriges.

Dynamische gevechten in Total War: Pharaoh

Volgens Creative Assembly krijgen spelers de optie om campagnes steeds anders te laten lopen, door bijvoorbeeld verschillende startposities of andere middelen die je tot je beschikking hebt.
Daarnaast kunnen gevechten ook heel dynamisch zijn. Zo kan er bijvoorbeeld plotseling onweer opduiken of zelfs een zandstorm, waardoor een veldslag heel anders kan uitlopen dan je zou verwachten.
Total War: Pharaoh moet in oktober verschijnen voor PC. De game zal verschijnen op Steam en de Epic Games Store.