Zo speel je PS5 games op je smartphone

Article
zondag, 29 augustus 2021 om 15:00
ps5 controllerf1592919068
Ben je één van de gelukkigen met een PS5 in huis, dan kan je genieten van next-gen games op je TV. Je kan de titels ook op je smartphone spelen. Hoe je dat precies doet, dat leggen wij je haarfijn uit.

TV geen verplichting meer

Een paar jaar geleden moest je nog een moeilijke keuze maken als het op gaming aankwam. Wil je namelijk genieten van de hoogste kwaliteit en de beste prestaties of ga je voor de mogelijkheid om letterlijk overal te gamen? Voor die laatste optie moest je namelijk een handheld aanschaffen. Of dat nu een Nintendo 3DS was of een PlayStation Vita. Wilde je de beste kwaliteit hebben, dan moest je de keuze maken voor een traditionele console en jezelf vastbinden aan een televisie of monitor.
De grens tussen handhelds en consoles is de laatste jaren alleen flink aan het vervagen. Het beste voorbeeld daarvan is natuurlijk de Nintendo Switch. De nieuwe console van Nintendo kan je door middel van een dock aansluiten op de televisie, maar je kan het apparaat ook zonder probleem meenemen en genieten van je favoriete games in de bus of trein.
Maar het is niet alleen gebleven bij de Nintendo Switch, want Microsoft en Sony hebben ook stappen gemaakt om de console ervaring minder exclusief te maken voor de TV. Zo is Microsoft recent gekomen met Xbox Cloud Gaming, een nieuwe dienst waarmee je veel Xbox Games Pass Ultimate games direct kan streamen naar een ander apparaat, zoals je smartphone of tablet. En Sony is daarin niet achtergebleven, want het Japanse bedrijf is gekomen met Remote Play.
ps5 remote play connectf1627041284

Wat is Remote Play precies?

Al sinds de hoogtijdagen van de PlayStation 4 is Sony al gekomen met Remote Play, maar de functie is nog steeds vrij onbekend. Dat is vreemd, want Remote Play biedt namelijk een handige functie aan. Niet alleen voor de PlayStation 4, maar nu ook voor de PlayStation 5.
Het concept van Remote Play is heel simpel. Als jij thuis niet kan gamen, omdat je bijvoorbeeld op vakantie bent of onderweg voor je werk, dan kan je de feature gebruiken om toch toegang te krijgen tot je PS5. Alles wat je op de next-gen console laat afspelen, zal vervolgens via de cloud doorgestuurd worden naar jouw smartphone. Daar komt natuurlijk wel een beetje lag bij kijken, dus wij raden het niet aan om competitieve shooters te spelen via Remote Play. Maar singleplayer games kan je nu overal spelen wanneer je maar wilt.
close up playstation 5 ps5 dualsensef1604590553

Zo kan je Remote Play gebruiken op je PS5

Als je PS5 games wil spelen op je smartphone, dan hoef je daar gelukkig ook geen raketgeleerde voor te zijn. Het is namelijk een fluitje van een cent om Remote Play werkende te krijgen op je smartphone. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een natuurlijk een PlayStation 5, een Android of iOS smartphone, een DualSense of DualShock 4 controller en een internetverbinding.
Het eerste wat je moet doen om PS5 games op je smartphone te spelen is de PS Remote Play app installeren via de Google Play Store of voor de Apple App Store. Log vervolgens is met je PlayStation Network account die je ook gebruikt voor je PlayStation 5.
Ga vervolgens naar de instellingen van de PS5. Zoek naar naar System, om vervolgens Remote Play te selecteren. Zorg dat ‘Enable Remote Play’ aan staat gevinkt. Als je ook Remote Play wil opstarten terwijl je PS5 in slaapmodus staat, ga dan naar System, Power Saving en Features Available in Rest Mode. Zet daar vervolgens ‘Stay Connected to the Internet’ en ‘Enable Turning on PS5 from Network’ aan.
Heb je die instellingen aangezet, dan is het tijd om gebruik te maken van Remote Play. Via de app op je Android smartphone of iPhone kan je vervolgens via de app jouw PlayStation 5 aanzetten. Op je scherm zal je alle opties zien die je normaal op je televisiescherm zal zien. Kies de game uit die je wil spelen, sluit je DualShock 4 of DualSense controller aan op je smartphone en geniet van je game!