PlayStation komt met controller voor iPhone

News
vrijdag, 29 juli 2022 om 9:35
Er is een groeiende markt voor gamen onderweg. De Switch en Steam Deck kunnen het van zichzelf en Microsoft en Sony hebben er cloud- en streaming oplossingen voor. Sony zet er nu een extra stap in door een speciale controller voor iPhone uit te brengen, zo laat het bedrijf weten op de PlayStation Blog.
De controller wordt gemaakt door het bedrijf Backbone, dat controllers maakt voor smartphones. Het ontwerp is een bekend concept, namelijk twee zijden van een controller waar een telefoon tussen kan. De Backbone One - PlayStation Edition is gemaakt om de look van de DualSense na te bootsen.
Het spelen van games werkt zoals het altijd al deed, namelijk via PlayStation Remote Play. De controller werkt ook gewoon voor App Store games. Toch is er meer aan de hand dan alleen een likje verf om een bestaand product te laten lijken op een DualSense: je kunt een 3D Pulse Headset direct aan je Backbone One - PlayStation Edition pairen.
Het is momenteel nog niet helemaal duidelijk wanneer deze controller lanceert. Wel is bekend dat hij vanaf lancering in Nederland beschikbaar zal zijn. Hoewel Backbone ook Android-controllers maakt, is daar geen PlayStation Edition van aangekondigd.

Ook PS5 update onderweg

Remote Play is niet het enige waar Sony een interessante aankondiging voor had. De PS zelf gaat namelijk ook wat verbeteringen krijgen. Een update die nu beschikbaar is voor beta testers voegt namelijk Gamelists en 1440p ondersteuning toe aan de console.