5 redenen om Netflix-hit Wednesday te kijken

Article
zaterdag, 10 december 2022 om 13:00
wednesday serie netflixf1670496662
In de nieuwe Netflix-hit Wednesday nemen we een kijkje in het leven Wednesday Addams, een zure tiener die haar eigen weg probeert te vinden op een nieuwe school. Wij geven je 5 redenen waarom je deze serie moet kijken.

1. Spin-off van The Addams Family

We kennen allemaal de griezelige en toch komische Addams Family, bedacht door de Amerikaanse striptekenaar Charles Addams. The Addams Family bestaat uit vader Gomez, moeder Morticia, zoon Pugsley en dochter Wednesday. In deze spin-off serie heeft Wednesday de hoofdrol en zien we hoe ze omgaat met de beroemdheid van haar ouders op haar nieuwe school, de ouders aan wie ze eigenlijk een hekel heeft.
De familie verscheen oorspronkelijk in een reeks strips van Charles Addams, maar tegenwoordig zijn ze ook te zien in films, televisieseries, musicals en computerspellen over de familie. De serie over specifiek Wednesday kan zich nu aan het rijtje toevoegen.

2. Geregisseerd door Tim Burton

De serie is geregisseerd door Tim Burton. Wellicht ken je hem van zijn beroemde films The Nightmare before Christmas, Edward Scissorhands en Alice in Wonderland. Hij staat bekend om zijn duistere stijl en donkere humor, wat ook in deze serie veel voorkomt.
Tim burton heeft voorheen met grote bekendheden en acteurs samengewerkt. Denk aan Winona Ryder bekend van Stranger Things, Johhny Depp en componist Danny Elfman.
tim burton 7587109732f1670335175

3. Verhaallijn

In de serie nemen we een kijkje in het leven van de 16-jarige Wednesday die een normaal leven moet zien te leiden op haar nieuwe school. Ze ontdekt dat ze paranormale gaven heeft en probeert die onder de knie te krijgen. Ze heeft steeds visioenen van de verschrikkelijke moorden van een moordenaar die de stad terroriseert.
Daarnaast probeert ze een moordmysterie waarbij haar ouders 25 jaar geleden bij betrokken waren op te lossen. Ook maakt ze ongevraagd nieuwe vrienden op de school waarbij ze de ingewikkelde relaties moet onderhouden en dit allemaal in haar eerste schooljaar.

4. Actrice Jenna Ortega

De twintig jarige Jenna Ortega die we voornamelijk kennen uit de serie "You" en natuurlijk van de Disney Channel serie "Stuck in de Middle", krijgen we nu te zien in een tegenovergestelde rol.
Ze past perfect in de rol van de duistere Wednesday en steelt de harten van de kijkers met haar dode blik en sarcasme.
pexels cottonbro studio 4009402f1670496691

5. Bingewaardig

De serie is perfect om lekker te bingen en is bedoeld om de hele familie kijkplezier te bezorgen, met de juiste hoeveelheid horror, crime en vooral veel donkere humor.
Het eerste seizoen heeft acht afleveringen van ongeveer 50 minuten lang. Perfect om deze winter te bingen met de familie of lekker alleen in het donker.