Netflix’ Heartstopper sleept eerste Emmy binnen

News
zondag, 11 december 2022 om 11:30
hs 101 unit 00118 rt2f1651586758
Netflix’ Heartstopper was eerder dit jaar een groot succes. Niet alleen werd de serie goed bekeken, ook werd het beloond met meerdere prijzen. Nu wordt daar ook een Emmy aan toegevoegd.
Sinds dit jaar maken tv-series gericht op kinderen en families geen deel meer uit van de reguliere Emmy’s. Dit jaar vond namelijk voor het eerst de Children’s & Family Emmy’s plaats. Netflix’ Heartstopper mocht zich ook tot een van de gelukkigen rekenen: de serie ontving de Emmy voor Outstanding Casting for a Live-Action Program. Het is de eerste Emmy voor de Netflix Original, die eerder al beloond werd met meerdere Britse prijzen.

Wat is Heartstopper?

Gebaseerd op de gelijknamige en succesvolle comic volgt Heartstopper de tienerjongens Nick en Charlie. Charlie is al een tijdje uit de kast doordat hij tegen zijn wil in geuit werd op school. Nick daarentegen denkt dat hij hetero is, totdat hij steeds hechter raakt met Charlie. Daarnaast spelen ook hun vrienden een grote rol, waarvan de meeste ook tot de LHBTQ+-gemeenschap behoren.
De serie werd goed ontvangen door zowel critici als het publiek. Ook bij XGN waren we lovend over de serie. Benieuwd wat we er precies van vonden? Lees dan onze recensie.
De opnames voor Heartstopper seizoen twee zijn overigens recent afgerond. Er is vooralsnog geen releasedatum bekend. Seizoen twee wordt in ieder geval niet het laatste seizoen van de populaire serie: tegelijk met seizoen twee werd ook meteen seizoen drie aangekondigd.