Nieuwe PlayStation game op PC heeft opvallend hoge systeemeis

News
maandag, 12 december 2022 om 15:00
returnal 2341723f1626174805
PC-spelers kunnen we uitkijken naar de release van een PlayStation game op het platform. Daarvoor moeten spelers alleen wel voldoen aan een opvallend hoge systeemeis voor de game.
Games worden steeds groter, mooier en realistischer. Dat heeft natuurlijk wel als gevolg dat de systeemeisen steeds hoger worden. Dat is goed duidelijk geworden met de systeemeisen voor Returnal, die nu gepubliceerd zijn op Steam.
De game werd voor PC aangekondigd tijdens The Game Awards en was een groot succes op de PlayStation 5, waar het hoge ogen gooide met de graphics. Dat de systeemeisen dus vrij hoog zouden zijn, komt niet als verrassing. Wat wel voor een verrassing zorgt is de 32GB aan RAM die nodig is om de recommended requirements te halen.
De aanbevolen hoeveelheid RAM is zeer opvallend, omdat andere games met hoge systeemeisen en prachtige graphics ‘gewoon’ 16GB aan RAM aanraden. Daaronder valt zelfs Microsoft Flight Simulator, dat veel RAM nodig heeft om alle real-time data te verwerken.

Waar is de hoge systeemeis voor nodig?

Eén van de redenen waarom er zoveel RAM nodig is, komt waarschijnlijk door de ondersteuning voor DLSS en FSR voor upscaling en Ray-Tracing. Maar games als Marvel’s Spider-Man Remastered hebben die features ook.
De rest van de eisen ligt daarnaast in lijn met andere PlayStation games die eerder op PC zijn verschenen. Zo heb je minimaal een Nvidia GeForce GTX 1060 of ADM Radeon RX 580 nodig, maar wordt een Nvidia GeForce RTX 2070 Super, AMD RX 6700 XT of hoger aangeraden voor de game.

Populair Nieuws