‘Nieuwe MacBooks gaan strijd aan met Chromebooks’

News
dinsdag, 05 september 2023 om 16:30
Apple is niet bekend om de schappelijke prijzen van hardware zoals MacBooks. Google heeft juist een marktsegment veroverd met heel goedkope laptops. Volgens een nieuw gerucht wil Apple nu de strijd aangaan met Chromebooks.
Het zou kunnen dat er volgend jaar relatief goedkope MacBooks in de winkel liggen. Dat beweren bronnen van DigiTimes (via MacRumors). Met deze goedkopere MacBooks zou Apple willen concurreren met Chromebooks, die in verhouding tot andere laptops vaak erg goedkoop zijn.
Sinds de pandemie is de populariteit van Chromebooks bovendien enorm toegenomen, met name in het onderwijs. Dit terwijl Apple’s apparaten, met name iPads, het in die markt juist niet bijzonder goed doen, ondanks speciale kortingen die Apple uitdeelt aan studenten. Een goedkopere MacBook kan Apple weer een groter marktaandeel geven.
De goedkopere MacBook zou net als de huidige modellen een metalen behuizing krijgen. Maar andere onderdelen zijn van andere, goedkopere materialen. Er zouden goedkopere mechanische componenten worden gebruikt. Wat voor specs we mogen verwachten is niet bekend, maar als deze geruchten waar zijn, zullen de specificaties waarschijnlijk vroeger of later uitlekken.

Wanneer verschijnt de goedkopere MacBook?

De goedkopere MacBook laat nog wel even op zich wachten: analyse van de activiteiten van Apple’s leveranciers suggereert dat de nieuwe laptop pas eind 2024 verschijnt. Momenteel is Apple natuurlijk bezig met heel andere zaken. De iPhone 15 wordt namelijk volgende week onthuld, naar verwachting samen met een nieuwe versie van de Apple Watch.