Nieuwe LEGO Super Mario-sets onthuld, Mario Kart geteaset

News
maandag, 11 maart 2024 om 13:00
MAR10 Day was dit jaar zeker geen saaie bedoening. Er is bijvoorbeeld een tweede Mario-film aangekondigd en twee games hebben een releasedatum gekregen. Ook LEGO doet een duit in het zakje met nieuwe onthullingen.
LEGO liet vorige week al weten iets van plan te zijn rondom MAR10 Day. Het leek aannemelijk dat er nieuwe sets onthuld zouden worden. Dat is ook het geval: deze zomer komt er een drietal nieuwe uitbreidingssets op de markt.
Het gaat om sets genaamd Battle with Roy at Peach’s Castle, King Boo’s Haunted Mansion en The Bowser Express Train. Zoals gebruikelijk hebben deze set functionaliteit met de digitale Mario-, Luigi- en Peach-figuren. Je kunt ze via de links hieronder bekijken.

LEGO Mario Kart komt in 2025

Tot dusver heeft LEGO Super Mario zich beperkt tot sets die vergelijkbaar zijn met levels uit de ‘gewone’ Mario-games. Maar er zijn natuurlijk ook veel spin-offs over de vrolijke loodgieter. Mario Kart is op elk Nintendo-systeem bijvoorbeeld steevast een bestseller.
Nu is onthuld dat er ook Mario Kart LEGO-sets komen. Hoe die er precies uit gaan zien is nog niet bekend: het enige dat is getoond is een silhouet van de standaardkart uit de game. De teaser maakt duidelijk dat Mario Kart-sets ook zullen werken met de figuren uit de bestaande Super Mario-lijn. Mario Kart-sets zullen in 2025 verschijnen.