Super Mario Bros. Movie 2 officieel aangekondigd

News
maandag, 11 maart 2024 om 10:00
mario film bowserf1672141605
Het is alweer bijna een jaar geleden dat The Super Mario Bros. Movie in de bioscoop verscheen. De film deed goede zaken voor Nintendo en Illumination. Een sequel leek dan ook al enigszins in de lucht te hangen en nu is bevestigd dat die er inderdaad komt.
Hoewel we al een tijdje weer ongehinderd naar de bioscoop kunnen, zijn er nog steeds veel films die bij de box office niet zoveel opleveren. De Mario-film had daar geen last van: die bracht vorig jaar ruim een miljard dollar op. Ter gelegenheid van MAR10 Day is nu een vervolg aangekondigd.
Shigeru Miyamoto zelf deelde dat nieuws in een speciale video. De nieuwe film wordt wederom in samenwerking met Illumination gemaakt en hetzelfde creatieve team keert terug. Dat betekent dat het script wordt geschreven door Matthew Fogel, terwijl Aaron Horvath en Michael Jelenic de regie in handen hebben.

Wanneer is de release van nieuwe Mario-film?

Hoewel Nintendo de releasedata van games vaak lang stilhoudt, is het in de filmindustrie niet ongebruikelijk om al ruim van tevoren een datum aan een project te hangen. Het is dan ook meteen bekendgemaakt dat de tweede Super Mario Bros. Movie op 3 april 2026 verschijnt in de VS. Internationale data kunnen iets afwijken.
Miyamoto en Illumination-baas Chris Meledandri lieten nog niets los over het verhaal van de film. Wel gaf Miyamoto aan dat Mario’s wereld verder verbreed wordt, wat zou kunnen betekenen dat er Mario-personages gebruikt worden die in de eerste film nog niet te zien waren. Wie tot na de credits van de eerste film is gebleven heeft misschien al een idee van wie er langs kan komen.