‘Nieuwe Kojima game OD krijgt bijzondere multiplayer elementen’

News
donderdag, 14 december 2023 om 11:00
kojima od xboxf1702026616
Tijdens The Game Awards zijn er weer veel nieuwe games onthuld. Daarbij was ook een nieuw project van Hideo Kojima, genaamd OD. Er is weinig bekend over hoe de game speelt. Maar er zijn aanwijzingen ontdekt voor mogelijke multiplayer features.
Xbox-spelers kunnen uitkijken naar een nieuwe Kojima-game, die een aparte ervaring belooft. De horror-game OD maakt gebruik van cloud-technologie op een manier die schijnbaar alleen Xbox begreep. Ook wordt beweerd dat de game te zien is als een nieuwe kunstvorm.
Dat zegt alleen weinig over wat voor gameplay we mogen verwachten, maar er zijn mogelijk hints ontdekt in de vorm van nieuwe handelsmerken. Deze zijn tegelijk ingediend met handelsmerken voor de logo’s van de game. Het gaat om een Social Scream System en een Social Stealth System (via Gematsu).
Wat dat precies inhoudt is natuurlijk nog niet duidelijk. Kojima-fans hebben vermoedens dat OD een soort FromSoftware-achtige multiplayer krijgt, waarbij je de game van een ander kunt beïnvloeden of berichten kunt achterlaten, zonder dat het een traditionele co-op modus is. Kojima’s Death Stranding had een Social Strand System, waarmee spelers items kunnen achterlaten in de game van andere spelers, zonder dat er normale multiplayer was.

Vreemd bericht in OD trailer

Fans wisten eerder deze week al een vreemd bericht te vinden in de OD-trailer. Er zijn namelijk heel vaag letters te zien die een verwijzing lijken naar Silent Hill. Aangezien Kojima niet meer bij Konami werkt, lijkt het onwaarschijnlijk dat OD rechtstreeks verwant is aan Silent Hill, dus het is onduidelijk wat het bericht kan betekenen.