‘Nieuwe iPhone krijgt nóg betere camera’

News
woensdag, 19 juli 2023 om 9:30
iphone 14 prof1672917626
Als je graag foto’s maakt met je smartphone, dan belooft de iPhone 15 wat upgrades waar je waarschijnlijk blij mee zult zijn. Apple zou namelijk periscooplenzen introduceren voor betere zoom. Nu wordt beweerd dat de iPhone 16 daar nog een stapje verder in gaat.
De camera’s van mobiele telefoons zijn in het verleden niet altijd sterk geweest in zoom. Voor goede optische zoom zijn eigenlijk bewegende delen nodig, iets waar de geringe dikte van de gemiddelde telefoon weinig ruimte voor heeft. Steeds meer fabrikanten gebruiken periscooplenzen om de verticale ruimte in de telefoon te gebruiken voor optische zoom en naar verluidt gaat de iPhone 15 dat ook introduceren, in ieder geval voor het Pro Max model.
Maar volgens een gebruiker van het Chinese sociale medium Weibo die in het verleden betrouwbaar is geweest, gaat Apple met de iPhone 16 nog een stapje verder (via MacRumors). De iPhone 16 Pro Max zou namelijk een super telefoto periscooplens, die de zoom nog verder verbetert. Hij zou meer dan drie keer zover kunnen inzoomen dan de huidige camera van de iPhone.

Nieuwe camera alleen voor iPhone 16 Pro Max

De nieuwe periscooplens is alleen voor de iPhone 16 Pro Max. Dat zou gedeeltelijk zijn om ook volgend jaar onderscheid te hebben tussen de Pro en Pro Max modellen. De Weibo-gebruiker verwacht namelijk dat de ‘gewone’ periscooplens, die dit jaar mogelijk alleen in de iPhone 15 Pro Max voorkomt, volgend jaar ook in de iPhone 16 Pro zit.
Dit alles loopt natuurlijk wel een beetje op de zaken vooruit. De iPhone 15 is per slot van rekening nog niet eens uit of zelfs onthuld. Die onthulling en release zijn waarschijnlijk in september, tenzij Apple met de gebruikelijke patronen breekt.