‘iPhone 15 batterij gaat langer mee dankzij nieuwe techniek’

News
dinsdag, 18 juli 2023 om 12:30
iphone 14 pro plus colorsf1670947103
Het is natuurlijk bijzonder vervelend als je telefoon onverwacht leeg is. Gelukkig ziet het ernaar uit dat de iPhone 15 wat dat betreft nogal verbeterd is. Een nieuwe techniek zou de batterij veel langer mee moeten laten gaan.
Er lekt de laatste tijd veel uit over de batterij van de iPhone 15 en alle berichten zijn positief. Zo werd onlangs beweerd dat de batterij groter is, omdat wat extra dikte van de iPhone zelf meer ruimte overlaat voor de batterij. Nu wordt beweerd dat die grotere batterij ook nog eens efficiënter gebruik maakt van de ruimte die hij heeft.
Twitteraar RGcloudS beweert namelijk dat de iPhone 15 een zogenaamde “stacked battery” krijgt. Bij de meeste batterijen worden belangrijke componenten spiraalvormig opgerold, waardoor er ruimte overblijft in de uiteindelijke batterij, die rechthoekig is. Een stacked battery vouwt dezelfde component op elkaar in een zigzagpatroon, waardoor er meer in de batterij past en hij dus langer mee gaat.
De iPhone 15 zou overigens niet de enige smartphone zijn die deze techniek gaat gebruiken. RGcloudS beweert dat ook de Samsung Galaxy S24 een stacked battery krijgt. Maar Samsung zou hem alleen in de duurdere varianten van de telefoon gebruiken, terwijl Apple de hele iPhone 15 line-up een stacked battery geeft.

Wanneer is de release van de iPhone 15?

We komen er snel genoeg achter of de batterij van de iPhone 15 inderdaad veel beter is. De onthulling en release van de nieuwe iPhone zijn namelijk meestal in september. Het wachten zit er dus over een maand of twee op.

Populair Nieuws