LEGO onthult spectaculaire Harry Potter set

News
woensdag, 19 juli 2023 om 9:00
Er is al een tijdje een LEGO set op de markt van Diagon Alley, ook wel bekend als de Wegisweg. Maar een vrij essentieel gebouw ontbrak nog in die set. Nu heeft LEGO dan eindelijk een model van Gringotts/Goudgrijp onthuld.
Voor een reeks over een toverschool, heeft de bank in Harry Potter een vrij prominente rol. De Steen der Wijzen ligt er opgeslagen en later blijkt ook dat Voldemort er een stukje van zijn ziel bewaart. Gringotts hoort dan ook eigenlijk niet te ontbreken in het aanbod van LEGO Harry Potter.
Toch was dat tot nu toe het geval. Zelfs de Diagon Alley set van een paar jaar geleden had geen plek voor de bank. Maar binnenkort kun je hem er zelf aan toevoegen, want op 4 september verschijnt er dan eindelijk een LEGO set van Gringotts.

LEGO Gringotts extra groot

Dat Gringotts geen onderdeel was van de Diagon Alley set is achteraf gezien begrijpelijk. Het ondergrondse deel van de bank mag natuurlijk niet zomaar ontbreken. Dat is nu inbegrepen in de set, wat ervoor zorgt dat het een vrij hoog en groot geheel is, van ruim 4800 steentjes.
Het gebouw boven de grond kun je van het ondergrondse deel afhalen. Dat is handig als je de set wil verplaatsen, maar het belangrijkste doel is dat je het bovenste gedeelde zo naadloos kunt laten aansluiten op de bestaande Diagon Alley set. Uiteraard is Gringotts ook op zichzelf een mooie toevoeging aan je verzameling.

Populair Nieuws