‘Nieuwe iMac laat op zich wachten’

News
maandag, 13 februari 2023 om 16:30
Apple is langzaam maar zeker bezig met upgrades van vrijwel alle Macs. Veel modellen zijn inmiddels beschikbaar met een Apple Silicon M2 chip. Maar dat hoeven we van de iMac niet te verwachten, meldt Mark Gurman van Bloomberg.
Onlangs kwam Apple met vernieuwde MacBook Pro’s en Mac Mini’s. Naar verluidt is er ook een nieuwe Mac Pro in ontwikkeling, die als laatste de overstap naar Apple Silicon maakt. Wanneer die uitkomt hebben de meeste Apple computers een M2 chip.
De iMac zou alleen een uitzondering worden, want Apple zou de M2-genaratie van Apple Silicon over willen slaan met de iMac. In plaats daarvan springt deze computer direct van M1 naar M3. Er is momenteel nog geen M3-chip, maar het zou goed kunnen dat deze rond de zomer wordt geïntroduceerd, zoals ook het geval was met de M2-chip.

Wanneer verschijnt de iMac met M3?

Dat zou betekenen dat een nieuwe iMac op zijn vroegst in de tweede helft van 2023 kan verschijnen. Maar volgens Gurman is het zeker niet ondenkbaar dat een nieuwe iMac pas in 2024 verschijnt. Als je een iMac upgrade wil, moet je dus nog even geduld hebben, of toch opteren voor één van de vele andere Macs.
Er is overigens nog een computer die waarschijnlijk geen M2-variant krijgt. De Mac Studio van vorig jaar lijkt die boot te gaan missen, omdat hij overbodig is naast een Mac Pro met M2-chip. Het lijkt zelfs mogelijk dat de Mac Studio een eenmalig product wordt.