Apple brengt M2 chips naar MacBook Pro

News
dinsdag, 17 januari 2023 om 17:00
Het is zover: Apple heeft de nieuwe MacBook Pro onthuld. Deze lijken in eerste instantie erg op de modellen van twee jaar geleden. Maar intern hebben ze een gloednieuwe chip.
De eerste Apple-hardware van het jaar is aangekondigd. Het gaat om MacBook Pro’s met gloednieuwe M2 Pro en M2 Max chips. Deze maken de laptops sneller, met name voor wie veel grafisch werk doet.
De M2 Pro is bijvoorbeeld 40 procent sneller dan de M1 Pro wanneer je werkt in Photoshop. Vergeleken met de Intel-processor die voorheen in de MacBook Pro te vinden was, is hij zelfs 80 procent sneller. Zowel de M2 Pro als de M2 Max zijn te krijgen in laptops van 14 en 16 inch, dezelfde formaten als de vorige MacBook Pro’s.

Ook Mac Mini stapt over op M2

Ook de Mac Mini krijgt een nieuw model. De nieuwe versie van Apple’s kleinste Mac is beschikbaar met een standaard M2 chip of een M2 Pro. De prestaties zijn met een standaard M2 vergelijkbaar met de MacBook Air van vorig jaar. De versie met een M2 Pro is te vergelijken met één van de nieuwe MacBook Pro modellen.
Al deze nieuwe Macs zijn te zien en te bestellen via Apple’s officiële website. Als je ze nu bestelt moet je wel even wachten op de levering: die is pas vanaf 24 januari. Voor de MacBook Pro moet je vanaf 2449 euro (14 inch) of 3049 euro (16 inch) neerttellen. De Mac Mini kost met M2 chip 719 euro, of met M2 Pro 1569 euro.