Viaplay heeft opvolger gevonden voor vertrokken F1-pitreporter

News
maandag, 13 februari 2023 om 17:30
f1viaplayf1641918326
Vorig jaar verscheen Stephane Kox als pitreporter voor de camera van Viaplay om verslag te doen van de Formule 1. Kox heeft besloten om te stoppen en de streamingdienst heeft nu eindelijk een vervanger gevonden.
Het kwam al een flinke verrassing aan het begin van het jaar. Stephane Kox kondigde plotseling aan dat ze haar taken als pitreporter voor Viaplay neerlegt. Ze heeft met plezier gewerkt bij de kersverse streamingdienst, maar tijdens het seizoen van 2022 kwam Kox erachter dat haar ambitie toch meer ligt bij haar rechtenstudie en het racen. Naast verslaggever is ze namelijk ook autocoureur.
Viaplay moest dus op zoek naar een nieuwe pitreporter en daar was ook een beetje haast bij geboden. Het nieuwe seizoen gaat namelijk alweer bijna van start en dan is het wel belangrijk om een verslaggever op locatie te hebben. Gelukkig heeft de streamingdienst nu de opvolger voor Kox gevonden, zo meldt onder andere GPblog.com.
Chiel van Koldenhoven neemt namelijk de taken van Kox over. Van Koldenhoven was hiervoor werkzaam bij de sportredactie van de NOS, waar hij onder andere verslag deed van de Formule 1. Vorig jaar werd hij nog uitgeroepen tot Sportjournalistiek Talent van het Jaar. In een persbericht laat Van Koldenhoven weten enthousiast te zijn over de overstap.

“Na mooie en leerzame jaren bij de NOS, waar ik verslag heb mogen doen van onder meer Formule 1, het WK voetbal en de Olympische Spelen, kijk ik enorm uit naar dit nieuwe avontuur bij Viaplay. De koningsklasse van de autosport is een fascinerende wereld waarin verschillende belangen een rol spelen en iedereen een eigen verhaal heeft. Ik kan niet wachten om die aan de Nederlandse kijker over te brengen.”

Wanneer gaat het F1-seizoen van start?

Als je wil genieten van het nieuwe seizoen in de Formule 1, dan hoef je gelukkig niet al te lang meer te wachten. Eerst is het tijd voor de pre-season test op 23 tot en 25 februari op het Bahrain International Circuit. De coureurs en teams hoeven daarna niet ver te reizen, want op 5 maart wordt als eerste de Grand Prix van Bahrein georganiseerd.

Populair Nieuws