Nieuwe HBO Max-serie heeft perfecte score op Rotten Tomatoes

News
maandag, 13 juni 2022 om 14:00
hbo max 1 scaledf1702049380
Het gebeurt niet vaak dat een film of serie universeel geliefd is. Hoe populair een serie ook is, er is altijd wel wat kritiek. Maar HBO Max heeft het geflikt om een 100 procent te scoren op Rotten Tomatoes met de nieuwe serie Irma Vep.
Irma Vep is een HBO Max Original, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996, die sinds kort ook te zien is op HBO Max. In de serie speelt Alicia Vikander (Ex Machina, Tomb Raider) de rol van Mira. Zij is een Amerikaanse filmster die naar Frankrijk gaat om daar de de rol te spelen van Irma Vep in een remake van de stomme film Les Vampires.
Zowel de originele film als de serie zijn geschreven en geregisseerd door Olivier Assayas. Beide gaan uiteindelijk over de entertainmentindustrie. Hij zal niet voor iedereen zijn weggelegd, maar de critici smullen ervan. Op Rotten Tomatoes zijn alle critici positief over de serie.
De originele film krijgt op Rotten Tomatoes overigens 93 procent van critici. De publieksscore is in beide gevallen iets minder positief en hangt rond de 70 procent. Dat is natuurlijk nog steeds een respectabele score, zeker aangezien de critici en het publiek op Rotten Tomatoes de laatste jaren nogal uit elkaar lopen.

HBO Max heeft veel meer dan Irma Vep

HBO Max is nu een paar maanden beschikbaar in Nederland en wint snel terrein. Al na een korte tijd had de dienst een behoorlijk aantal abonnees. Naast Irma Vep is er een behoorlijk aanbod van films en series, waaronder Dune, Sam Raimi’s Spider-Man trilogie en later dit jaar House of the Dragon.