Nieuwe Fortnite update brengt bliksem en tornado's

News
woensdag, 12 januari 2022 om 12:00
rsz fortnite map overstromingf1641920431
In de nieuwste Fortnite update worden nieuwe tropische weersomstandigheden toegevoegd. Maar wat betekent deze nieuwe content nou precies? Wat is het nut van verschillend weer? Wij leggen het voor je uit.
De nieuwste patch voor Fortnite staat om de hoek en dat betekent veel nieuwe content. Ruim een maand na de eerste teaser in de Chapter 3 trailer is het dan eindelijk zo ver. Door de nieuwe Fortnite update zullen er tornado’s en onweer verschijnen over heel het eiland. De verschillende soorten tropisch, maar extreem weer brengen ook nieuwe kansen met zich mee.
Je zou zeggen dat het extreme weer een extra gevaarlijke factor is waarvan je moet schuilen, net zoals de alsmaar kleiner wordende cirkel. Toch zijn er meer mogelijkheden dan alleen de damage ontwijken. De bliksem waardoor je geraakt kunt worden, creëert ook nieuwe tactieken die je kunt gebruiken. Spelers die geraakt worden door de bliksem krijgen een kleine hoeveelheid schade en een korte speed boost.
fortnite blog photography blog 19 1011 upgraded combat screenshot 1920x1080 b7fb7387b1402312bbbe8fbba6954e1715095059f1634029219

Zo profiteer je van de nieuwe Fortnite update

Volgens een post van Epic Games kan je naar het water gaan of het hoogst mogelijke punt onder de donkere wolken opzoeken om zo je kansen op blikseminslag te vergroten. Behalve de bliksem op het eiland zijn er ook tornado’s toegevoegd in het spel. Als een tornado zich begint te vormen kan je er naar toe rennen en opgeslokt worden. Hoewel dat misschien negatief klinkt, betekent het eigenlijk dat de tornado je rond zal draaien totdat je zelf ervoor kiest om veilig weg te gliden.
Om iedereen een goede indruk te geven van de nieuwe features komt Epic Games ook met een Tornado Week, een week lang zullen er meer tornado’s vormen op het gehele eiland. Let wel op, Tornado Week is al begonnen en eindigt op 17 januari.

Nog meer content in aantocht

Er gaan veel geruchten rond over nieuwe aankomende content in Fortnite waaronder een nieuwe cross-over. Wat we in ieder geval zeker weten is dat in deze update de Flare Gun weer teruggebracht is. De Flare Gun is over de gehele map te vinden van chest tot supply drop!