Andrew Garfield was 'niet knap genoeg' voor grote filmrol

News
woensdag, 12 januari 2022 om 12:30
Er zijn genoeg fans die een grote crush hebben op Andrew Garfield, maar blijkbaar denk niet iedereen er zo over. De acteur werd namelijk afgekeurd voor een grote filmrol, omdat hij ‘niet knap genoeg is’.
Toen Andrew Garfield de rol van Spider-Man speelde in de Amazing Spider-Man-reeks, was niet iedereen daar zo blij mee. Volgens velen was de acteur namelijk te knap om overtuigend Peter Parker te kunnen spelen. Maar dat verwijt heeft Garfield niet zijn hele carrière gekregen.
In een interview met Variety legt de acteur namelijk uit dat hij is afgewezen voor een grote filmrol vanwege zijn uiterlijk. Andrew Garfield wilde graag de rol spelen van Prince Caspian in The Chronicles of Narnia. Uiteindelijk kwam het neer op een tweestrijd tussen Garfield en Ben Barnes, die laatstgenoemde won.
Andrew Garfield verwijt concurrent Ben Barnes helemaal niks. Volgens de voormalige Spider-Man is de acteur namelijk ‘een erg getalenteerde en knappe man’. Ben Barnes speelde dan ook vaak de knappe protagonist vroeg in zijn carrière, maar speelt juist de laatste jaren vaker de antagonist of een bad boy, zoals in Shadow & Bones en Westworld.

Keert Andrew Garfield weer terug als Spider-Man?

Ondanks dat Garfield al een tijdje geen Spider-Man meer heeft gespeeld, staat de acteur er nog wel voor open om de rol weer op te pakken. De acteur is namelijk een groot fan van het personage en zou zijn verhaal graag uitgebreider willen vertellen.