'PS5 voorraadtekort zorgt voor meer PS4 voorraad'

News
woensdag, 12 januari 2022 om 11:30
trasnferir datos ps4 ps5f1611217344
De aanhoudende PS5 voorraadtekorten zorgen er voor dat Sony genoodzaakt is om het gat in de productie op een creatieve manier op te vullen. Sony zou namelijk meer PS4 consoles op de markt brengen doordat de PS5 voorraad niet voldaan kan worden. Zo meldt een nieuw rapport van Bloomberg.
Sony is van plan om in 2022 extra PS4 consoles te produceren om het tekort aan PS5 voorraad op te vullen. Zo melden de bronnen van Bloomberg. De extra productie van PlayStation 4-systemen zou er tevens voor moeten zorgen dat spelers binnen het PlayStation ecosysteem blijven en om in de toekomst mogelijk een betere deal te sluiten met de fabrikant.
Oorspronkelijk had Sony plannen om de PlayStation 4 productie aan het einde van 2021 te stoppen. Nu is het plan om gedurende het hele jaar nog PS4 consoles te produceren. Daardoor zouden er ongeveer een miljoen nieuwe PS4 consoles op de markt bijkomen.
De gewijzigde plannen hebben te maken met het aanhoudende chiptekort. Hierdoor heeft Sony te weinig onderdelen om de PlayStation 5 te bouwen, waardoor de voorraad meer dan een jaar na de oorspronkelijke release nog steeds zo slecht wordt aangevuld. In de gehele techsector zijn veel problemen vanwege het aanhoudende chiptekort.
playtation 5 studiof1605864992

PlayStation 5 verkoopt fantastisch ondanks PS5 voorraadproblemen

Ondanks de PlayStation 5 voorraadproblemen doet de PS5 het bijzonder goed als het op sales aankomt. Eind oktober werd gemeld dat er 13,4 miljoen consoles waren verkocht. Daarmee loopt de PS5 een beetje achter op de PS4, want die zat op dat punt in haar leven op 13,8 miljoen verkochte exemplaren. Wel is het zo dat de PlayStation 4 niet uitkwam tijdens een pandemie en waren er geen voorraadproblemen door een wereldwijd chiptekort.
Ben je zelf nog op zoek naar een PlayStation 5? Houdt dan ons actuele overzicht hierboven in de gaten!

Populair Nieuws