Dit is waarom je in 2021 genoeg hebt aan Xbox Game Pass Ultimate

Article
donderdag, 17 juni 2021 om 16:00
still image xbox game pass 2 ea play title cardsf1620123579
Je had bijna geen betere gamer kunnen zijn dan in 2021. Dat klinkt heftig, overdreven zelfs, maar beschouw dit artikel nu maar als een waarheid als een koe. Want als jij een Xbox Series X/S, een Xbox One, PC of zelfs een smartphone in huis hebt en slechts een klein beetje geld, kun je gamen als een OG. Snap je?
Een original gangster? Ja ook. Maar nee, grapje. Onbeperkt Gamen natuurlijk! Microsoft heeft min of meer gezorgd voor het Netflix onder gamers met de komst van Xbox Game Pass Ultimate. Voor slechts een tientje per maand (of word eerst lid voor één euro voor drie maanden lang!) krijg je toegang tot meer dan honderd games om te spelen. En net als Netflix en andere streamingdiensten wordt dat aanbod continu aangevuld én vernieuwd.
Natuurlijk verdwijnen er soms titels, maar dat is logisch. Microsoft is soms net als een goede vakantie, want je krijgt steeds weer iets om naar uit te kijken. Tijdens de afgelopen E3 Xbox & Bethesda games showcase werden er namelijk titels voor Game Pass aangekondigd waar je het alleen maar warm van kunt krijgen.
redfall headerf1623841369

Nieuwe games spelen vanaf dag één

Wat dacht je van samen vampiers bestrijden in Redfall? Toegeven, veel is er nog niet bekend. Maar samen vampiers bestrijden klinkt als (bloederige) muziek in de oren. Ook Back 4 Blood, dat toch sterk doet denken aan het eerdere succes van de Left 4 Dead franchise, voorziet in een co-op behoefte en zal vanaf de eerste dag speelbaar zijn via Game Pass. En dit gebeurt met veel meer titels, zoals 12 Minutes, de next-gen versie van DOOM Eternal, Hades, Somerville, A Plague Tale: Requiem, Slime Rancher 2, Atomic Heart en de complete Yakuza-franchise (die per direct beschikbaar is).
Microsoft is daarmee een stuk aardiger dan Disney. Daar moeten abonnee-houders vaak eerst een paar tientjes neerleggen om een nieuwe film, zoals Raya and the Last Dragon als eerste te mogen zien. Bij Microsoft is het simpel: geen extra kosten, maar meteen spelers lokken met toffe games. Over Disney gesproken: wist je dat Jack Sparrow naar Sea of Thieves wordt gebracht met Sea of Thieves: A Pirate's Life? Best cool. Savvy?
Het mooie is dat Game Pass Ultimate eigenlijk een goed driegangenmenu is, of drie voor de prijs voor één – verzin wat. Feit is dat je voor een vast bedrag per maand drie dingen krijgt: Gold (wat je nodig hebt om online te kunnen gamen), EA Play (de gehele catalogus aan games van Electronic Arts, FIFA en Battefield bijvoorbeeld) en dus tientallen games. Als straks de samenleving van het slot is nadat de pandemie verslagen is, heb je niet eens tijd om alles te kunnen checken. En daarom heb je in 2021 dus voldoende aan Xbox Game Pass (Ultimate). Geloof ons nou maar gewoon. Iets met die koe, herinner je je nog?
xbox remote playf1610979878

De beste gaming deal in 2021

Verder is het mooie, en dat bedoelde ondergetekende met dat het fantastisch is om in dit tijdperk gamer te zijn, dat je dankzij technologische ontwikkelingen geniet van extra’s. Een soort van extra toetje bij je menu dus. Want via Cloud Gaming kun je veel van die titels van Game Pass mobiel spelen, dus op je Android telefoon of iPhone telefoon of tablet. Als je ook nog eens een Kishi controller in huis hebt, is het feest helemaal compleet. Want dan game je gewoon verder op je mobiele telefoon. Een beetje zoals de Switch. Alleen gaat Nintendo jou nooit de nieuwste Yakuza-games aanbieden, Microsoft wel. Win, win.
Al kun je natuurlijk ook gewoon thuis spelen op je PC of misschien heb je wel net je vakantiegeld uitgegeven aan een groot scherm, zodat je het EK goed kunt volgen. Wie zal het zeggen? Mocht je nog geen Xbox hebben, is dit wel het moment om in te stappen. Ben je van plan om veel te spelen en op de hoogste kwaliteit, dan raden we de Xbox Series X aan, maar als je gewoon geniet van soms met je vrienden een potje FIFA spelen of als je zelf eens wat verloren uurtjes hebt, dan kun je met de Xbox Series S ook prima uit de voeten. Het is bovendien met 299 euro de goedkoopste én kleinste next-gen spelcomputer op het moment.
Natuurlijk kun je nog veel meer geld uitgeven aan andere spelcomputers. We zeggen niet dat de Switch niet leuk is of dat de PlayStation 5 geen toffe games op de markt gaat brengen of zelfs al heeft. We zeggen ook niet dat je geld op één paard moet wedden. Weet je? Alles mag. Hoe meer mensen gamen, hoe beter. Ware OG’s, verzamel allen! Maar één ding is gewoon zeker: In principe heb je in 2021 genoeg aan Xbox Game Pass Ultimate. Dat is nu eenmaal een waarheid als een koe.
Dit artikel is in samenwerking met Xbox.

Populair Nieuws