‘Volgende Far Cry word live-service game’

News
vrijdag, 12 november 2021 om 18:00
2021 10 07 far cry 6 3f1639290633
Het volgende deel in de Far Cry-franchise zal naar verluidt een live-service game worden. De game zal vergelijkbaar zijn met nieuwe Assassin’s Creed game van Ubisoft genaamd Assassin’s Creed Infinity.
Jeff Grubb, journalist bij GamesBeat, beweert dat de volgende Far Cry een live-service game zal worden. Dat merkte Grubb op nadat Creative Director Dan Hay zijn vertrek bij Ubisoft heeft aangekondigd. Naar verluidt zou Hay voor zijn vertrek al voor 'onbekende tijd' hebben gewerkt aan een nieuwe Far Cry game, die qua opzet vergeleken wordt met Assassin’s Creed Infinity. Ubisoft heeft al bevestigd dat de nieuwste game in die reeks een live-service game zal worden.
Hoewel een live-service game als een logische stap klinkt voor Far Cry, heeft de ontwikkelaar er nog niks officieel over bekendgemaakt. Toch is volgens Grubb de Assassin’s Creed Infinity vergelijking intrigerend en roept het vragen op over de nieuwe Far Cry game.

Mogelijk geen free-to-play Far Cry

Het is nog onduidelijk of de live-service Far Cry bedoeld is om een main entry te worden in de franchise of een spin-off. Assassin's Creed Infinity lijkt namelijk niet de normale Assassin's Creed game te gaan vervangen. Ubisoft heeft daarnaast laatst bevestigd dat Infinity niet gratis zal zijn. Als de live-service game van Far Cry werkelijkheid gaat worden, dan is de kans groot dat ook die game niet free-to-play zal zijn.
Na het vertrek van Dan Hay zal nu Sandra Warren het team gaan leiden, samen met 'een bekwaam team van producenten en regisseurs'. Far Cry 6 kwam onlangs uit en is beschikbaar voor de PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4 en PlayStation 5.