'FIFA wil elke 4 jaar 1 miljard dollar van EA'

News
donderdag, 14 oktober 2021 om 11:30
fifaf1631545457
De FIFA-franchise van EA Sports is een van de meest bekende reeksen ooi. Volgens een rapport van The New York Times wil FIFA elke vier jaar 1 miljard dollar van Electronic Arts, voor om de FIFA-licentie te gebruiken via haar spel.
Al jarenlang is FIFA een van de bestverkochte franchises van EA. The New York Times meldt dat EA en FIFA een onenigheid hebben. Het zal gaan over de kosten en inkomsten.
FIFA hoopt de mogelijkheden van EA om geld te verdienen met games te beperken, terwijl Electronic Arts haar inkomsten wil oprekken. Dit zal EA geprobeerd hebben met arena-toernooien en hoogtepunten van gamers.
Vorige week werd ook al bekendgemaakt dat EA de naam van FIFA wilde aanpassen. De licentie van Electronic Arts voor FIFA geeft EA alleen maar recht op de naam, logo en het gebruik van het WK in de games. Het lijkt erop dat de nieuwe naam mogelijk “EA sports FC” wordt.

Discussies rondom WK

De discussie tussen EA en FIFA zouden nu al twee jaar aan de gang zijn. De kans is klein dart beide partijen het met elkaar eens worden, maar we moeten nog afwachten wat er gaat gebeuren. Mogelijk is de contractverlenging tussen de partijen stilgelegd door het WK 2022 (dat zal plaatsvinden in Qatar). Er is al een lange tijd kritiek rondom het WK wegens de schending van mensenrechten in Quatar en het is nog de vraag wat Electronic Arts gaat doen met dit WK in haar game.
Fifa 22 is nu beschikbaar voor pc, PS4, PS5, Nintendo Switch, Xbox One en Xbox Series X/S.

Populair Nieuws

Laatste Reacties