Call of Duty Warzone cheaters krijgen geen tweede kans in Vanguard

News
maandag, 20 september 2021 om 11:00
vanguard reveal 06 minf1629369932
Afgelopen weekend was de Call of Duty Vanguard multiplayerbèta te spelen. Hier keken natuurlijk veel mensen naar uit. Er kwamen alleen al snel meldingen van mensen die de bèta niet in konden. Deze meldingen kwamen van spelers die al eerder een ban hebben gekregen voor Call of Duty Warzone.
Op verschillende fora zijn meldingen gemaakt door mensen die zonder reden geband zijn op Call of Duty Vanguard. Dat meldt Eurogamer. De spelers zouden allemaal in Call of Duty Warzone vals hebben gespeeld, waardoor ze daar een ban hebben opgelopen in de battle royale game. Dit betekent dus dat deze bans zijn overgezet naar de nieuwe game.
Er zijn twee verschillende soorten bans. Een minder heftige ban is wanneer alleen een account wordt geband. De gebruiker zou dan een nieuw account kunnen aanmaken. Er is ook een heftigere ban. Deze zorgt ervoor dat je pc geband wordt. De ban wordt gekoppeld aan de serienummers van PC onderdelen. Hierdoor is het nmogelijk om onderdelen van je PC te vervangen en op die manier de ban te vermijden, maar dat is natuurlijk wel behoorlijk prijzig.

Erg bijzondere ban

Dat een ban naar een volgende game wordt overgezet is uitzonderlijk. Dit gebeurt namelijk zelden met games. Dit kan wel grote gevolgen hebben. Als dit vaker gebeurt in de toekomst kunnen mensen die vroeger een fout hebben begaan nooit meer nieuwere games spelen zonder hun PC te vervangen of id spoof software te gebruiken, waardoor ze de bans kunnen omzeilen.
Activision is dus niet vergevingsgezind richting valsspelers. Als alle bans worden overgezet betekent dit dat ongeveer 525.000 spelers de nieuwe game niet in zouden kunnen. In Warzone worden namelijk geregeld grote groepen spelers geband. Zo heeft ontwikkelaar Raven Software recent nog 100.000 spelers op één dag geband.