Nieuwe Black Panther breekt Marvel-record

News
dinsdag, 07 februari 2023 om 17:00
2022 11 21 black panther wakanda foreverf1673006246
Niet alle recente Marvel-projecten zijn even geliefd, maar Black Panther: Wakanda Forever kon op een redelijk sterke ontvangst rekenen. Nu doet de film dat nog eens dunnetjes over. Hij wordt namlijk veel gestreamd op Disney+.
Sinds ongeveer een week geleden is Black Panther: Wakanda Forever te streamen op Disney+. Het is de laatste Marvel-film voordat het MCU fase 5 in rolt. Wellicht is dat voor mensen een reden om hem snel te kijken, want hij scoort bijzonder goed op Disney+.
Volgens Disney zelf is het de meest gestreamde Disney+ première van een Marvel-film tot nu toe (via Variety). Dat is gemeten op basis van het aantal gestreamde uren in de eerste vijf dagen. Exacte cijfers worden niet gedeeld door Disney.

Waarom wordt Wakanda Forever zo goed bekeken op Disney+?

Black Panther: Wakanda Forever werd ook toen hij in de bioscoop draaide goed ontvangen, mede als mooi eerbetoon aan de overleden Chadwick Boseman. Daar komt bij dat Angela Bassett dankzij deze film de eerste actrice is die genomineerd is voor een Oscar voor een rol in een Marvel-film. Wellicht wordt de film dan ook veel bekeken door mensen die zoveel mogelijk Oscar-genomineerden willen zien voordat de awards worden uitgereikt.
Daar komt bij dat de film, zoals gezegd, fase 4 van het MCU afsluit. Aangezien de eerste film van fase 5 volgende week uitkomt, is er enige tijdsdruk voor wie de afgelopen fase voor die tijd helemaal gezien wil hebben. Die druk was er niet met eerdere Marvel-projecten die in het Disney+-tijdperk zijn verschenen.

Populair Nieuws