Marvel krijgt de allereerste Oscar-nominatie ooit voor een acteur

News
dinsdag, 24 januari 2023 om 21:30
2022 11 21 black panther wakanda foreverf1673006246
De Oscars worden binnenkort weer uitgereikt en voor het eerst is Marvel genomineerd voor een acteur of actrice. De genomineerde acteur of actrice lees je hieronder.
Marvel Studios behaalde de allereerste Oscar-nominatie ooit voor een acteur. Black Panther: Wakanda Forever’s Angela Bassett is genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol. Dit was altijd een groot probleem voor de Marvel-film en laat zien hoeveel er in de ogen van The Academy is veranderd, dat de uitvoering van een acteur in een stripboekfilm het waard is om genomineerd te worden.
Bassett speelt Queen Romondain in Black Panther: Wakanda Forever, de rol van een moederfiguur voor T’Challa. Ze gaf een goed optreden gezien de omstandigheden waarin de productie moest doorgaan na de vroegtijdige dood van Chadwick Boseman.
Black Panther: Wakanda Forever ontving in totaal vijf nominaties voor de 95eAcademy Awards: beste vrouwelijke bijrol, beste originele nummer, beste kostuumontwerp, make-up en haarstyling. Angela Bassett had eerder al een nominatie voor beste actrice voor haar rol als Tina Turner in What’s Love Got to Do With It uit 1993.

Angela Bassett’s eerdere prijzen en nominaties

Naast haar Oscar-nominatie won Angela Bassett ook de prijs voor beste vrouwelijke bijrol bij de Golden Globes, werd ze genomineerd voor een BAFTA Award voor de beste vrouwelijke bijrol en werd ze ook genomineerd voor een Directors Guild of America Award voor haar regiedebuut van de biopic Whitney Houston.