Take-Two CEO: "AI kan nooit een betere GTA maken"

News
dinsdag, 07 februari 2023 om 17:30
gta artworkf1675766953
De laatste tijd zien we steeds meer vooruitgang in de wereld van AI en wat er allemaal mee mogelijk is. Strauss Zelnick, de CEO van Take-Two, denkt alleen niet dat een machine ooit een betere GTA game kan maken.
De laatste tijd raken veel mensen niet uitgepraat over ChatGPT en de mogelijkheden van het programma. Ook Google is geïntimideerd door de gratis tool, want de Amerikaanse techgigant heeft officieel een concurrent aangekondigd die Bard heet.
Strauss Zelnick is alleen een stuk minder onder de indruk van AI. Dat heeft de Take-Two CEO laten weten in een call met investeerders, zo meldt IGN. Volgens Zelnick zijn er veel limitaties met soortgelijke programma’s en ‘is er niet iets zoals kunstmatige intelligentie’. Wel zou AI mogelijk kunnen helpen om bepaalde processen in game design goedkoper te maken, maar het kan nooit een echte ontwikkelaar kunnen vervangen.

“We staan aan het begin van een opwindend tijdperk van nieuwe tools, die onze teams en die van onze concurrenten in staat zullen stellen om efficiënter interessante dingen te doen. En nee, het zal niet toelaten dat iemand zegt: "Ontwikkel alsjeblieft de concurrent van Grand Theft Auto die beter is dan Grand Theft Auto", en dat is het dan. Mensen zullen het proberen, maar dat zal niet gebeuren.”

Cloud gaming is niet de toekomst

Naast AI heeft Zelnick tijdens de vergadering ook het nodige gezegd over cloud gaming. Zo zou Take-Two een vroege supporter zijn geweest van Google Stadia en ziet de CEO het als een mooie toevoeging aan het landschap. Volgens de topman zal cloud gaming alleen nooit consoles kunnen vervangen en is Google Stadia daar op de harde manier achter gekomen.
Zelnick stelt dat als gamers bereid zijn om 60 of 70 dollar voor een game te betalen, dat ze ook bereid zijn om te betalen voor een console om die game op te spelen. Cloud gaming zal daarom niet zorgen voor een revolutie, aldus de CEO.

Populair Nieuws