Deze Marvel en DC films verschijnen in 2023

Article
woensdag, 15 februari 2023 om 15:00
ant man and the wasp quantumaniaf1673354592
Superhelden films mogen dan volgens sommige bekende regisseurs geen cinema zijn, ze domineren vaak de box office. Ook in 2023 weten Marvel en DC weer van wanten. Deze superheldenfilms kun je dit jaar allemaal verwachten.

Ant-Man and the Wasp: Quatumania

Het MCU draait inmiddels alweer 15 jaar mee en kijkers hebben al vier fases achter de rug. Die vierde viel volgens veel kijkers een beetje tegen: zelfs fans die de afzonderlijke films en series leuk vonden, gaven vaak aan dat de fase als geheel een beetje doelloes voelde. Hopelijk wordt dat in fase 5 anders.
Daar heeft het gelukkig alle schijn van, want de vijfde fase trapt op 15 februari af met Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Daarin is Kang the Conqueror de grote villain en dat belooft wat. Kang moet namelijk ook de grote schurk van de volgende Avengers-film worden, dus waarschijnlijk wordt in Ant-Man duidelijk wat zijn doel is.

Shazam! Fury of the Gods

Shazam is een lichtelijk aparte superheld. Vaak zie je alter-ego’s van helden die gewoon dezelfde persoon zijn, maar zonder kostuum. Maar Shazam is een kind genaamd Asher Angel, dat in een volwassen superheld kan veranderen door “Shazam!” te roepen.
Van kinderen kun je niet altijd verwachten dat ze verantwoordelijk omgaan met dat soort krachten. In Shazam! Fury of the Gods zijn de goden waar de krachten vandaan komen dan ook niet bijzonder blij dat Asher Angel en zijn broertjes en zusjes hun krachten als vanzelfsprekend beschouwen. Bij hun pogingen om weer in de gratie te komen bij de goden krijgen Shazam en zijn kameraden het aan de stok met de dochters van Atlas. Hoe dat afloopt zie je op 16 maart.

Guardians of the Galaxy Vol. 3

De Guardians of the Galaxy waren niet bijzonder bekend voordat ze hun MCU debuut maakten. Maar na de eerste twee films is dit heldenteam een geliefd onderdeel van het Marvel-universum geworden. Wat dat betreft wordt 2023 misschien wel een bitterzoet jaar voor fans.
Want aan de ene kant krijgen we Guardians of the Galaxy Vol. 3 te zien. Aan de andere kant lijkt het erop dat het de laatste Guardians-film gaat worden, in ieder geval met dit team. Hopelijk kan James Gunn weer wat moois neerzetten, want de Guardians verdienen op 3 mei een goed afscheid, waarvoor je de tissues nodig hebt vanwege het huilen en lachen.

The Flash

Misschien wel de meest controversiële superheldenfilm van het jaar wordt The Flash. Niet omdat het heel gedurfd is om een film te maken over deze superheld, maar omdat hoofdrolspeler Ezra Miller nogal in opspraak is geweest. De acteur is het afgelopen jaar meerdere keren gearresteerd om allerlei publieke misdragingen.
Er waren zelfs geruchten dat de film mogelijk geannuleerd zou worden als Millers imago niet kon worden hersteld. Gelukkig kan de film doorgaan, want er zijn al genoeg DC projecten die van de baan zijn. We gunnen het fans van The Flash dat ze op 15 juni gewoon naar de bioscoop kunnen voor een leuke film.
captain marvel review held voor een nieuwe generatie 147805 1

The Marvels

Marvel-vervolgen krijgen meestal een nummer of een subtitel, maar soms kun je niet om een titelverandering heen. Zo veranderde Ant-Man na één film in Ant-Man and the Wasp en ook Captain Marvel moet de eer nu delen. Want hoewel The Marvels een vervolg is op Captain Marvel, is zij verre van de enige hoofdpersoon.
Naast Captain Marvel zelf zien we in deze film namelijk ook hoe het Ms. Marvel vergaat sinds het einde van haar Disney+ serie. Verder heeft Monica Rambeau nu krachten om het power trio compleet te maken. Ook deze film belooft belangrijk te worden. We gaan erachter komen wat Nick Fury nou eigenlijk aan het doen is in de ruimte.

Spider-Man Across the Spider-Verse

Er wordt de laatste tijd veel gesproken over Spider-Man 4, zowel een versie met Tom Holland als een glorieuze terugkeer voor Tobey Maguire. Maar voor het voor één van beide heren zover is, krijgen we eerst te zien hoe het is met de verschillende Spider-people uit Into the Spider-Verse. Op 1 juni kunnen we naar de bioscoop voor Across the Spider-Verse.
Hierin gaan we zien hoe het is met Miles Morales, maar ook Spider-Gwen komt terug. Er zijn ook Spider-Men die niet terugkomen, maar als we de trailer mogen geloven wordt dat dubbel en dwars goedgemaakt door een enorme hoeveelheid nieuwe versies van de webslinger. Als dit avontuur net zo goed is als de eerste film, kunnen we in ieder geval niet wachten.
spider man no way homef1675095309

Kraven the Hunter

Hoewel Sony Spider-Man momenteel uitleent aan Marvel, is de studio ook druk bezig met een eigen universum rondom de held. Spider-Man zelf ontbreekt daar tot dusver in, maar we hebben de nodige Spider-Man schurken gezien in hun eigen films. In oktober is het de beurt aan Kraven the Hunter.
Het is te hopen dat dat iets beter gaat dan de vorige films rondom Spider-Man villains. Venom was nog wel te pruimen, maar kijkgenot was voor de meeste mensen ver te zoeken in Venom: Let There Be Carnage en Morbius. Het zou inmiddels redelijk verbazingwekkend zijn als Kraven the Hunter beter is, maar het is niet verboden om te dromen.
dc logof1675348832

Blue Beetle

Ben je bekend met Blue Beetle? Deze held hoort niet echt bij de bekende line-up van DC. Maar het mooie van de populariteit van superheldenfilms is dat studio’s af en toe een minder bekend, maar zeer leuk personage populair kunnen maken.
Blue Beetle is een jongeman die superkrachten krijgt wanneer een buitenaardse kever zich aan hem bindt en hem een exoskelet geeft. Wat voor avontuur de held gaat beleven in zijn film is de vraag, maar wie weet hoe leuk en spannend het is.
aquaman imdbf1674484707

Aquaman and the Lost Kingdom

Het is niet bijzonder controversieel om te zeggen dat het MCU iets beter slaagt in zijn missie dan het DCEU. Er was een periode waarin eigenlijk geen enkele DC film op een echt warm onthaal kon rekenen, dus de redelijk positieve respons voor Aquaman was een mooi lichtpuntje. Rond de feestdagen kunnen we dit jaar het vervolg zien.
Het verhaal daarvan is nog geheim, zoals wel vaker het geval is wanneer het nog een tijdje duurt voor een superheldenfilm verschijnt. De subtitel doet vermoeden dat het verhaal iets met Atlantis te maken heeft, maar dat is geen bijzonder grote verrassing in een Aquaman film. In ieder geval hopen we dat dit weer één van de betere DC films wordt.

Superhero-pas

Deze films kun je kijken met een Kinepolis Superhero-pas! Lees er alles over in ons artikel.