Nieuwe Bethesda games worden aangekondigd tijdens Xbox event in de zomer

News
vrijdag, 12 maart 2021 om 9:30
elder scrolls 6f1600771030
De overname van Bethesda door Microsoft is eindelijk officieel en dat is meteen groots gevierd door het Amerikaanse bedrijf. Er komt bovendien nog meer mooi nieuws aan, want er zullen waarschijnlijk nieuwe Bethesda games worden aangekondigd tijdens een speciaal Xbox event in de zomer.
Eerder deze week heeft Microsoft bekendgemaakt dat Bethesda nu officieel onderdeel is van de Xbox-familie, nadat de bedrijven al in september 2020 een overeenkomst hadden bereikt over een overname voor 7,5 miljard dollar. De goedkeuring van de EU heeft er nu meteen voor gezorgd dat er vandaag 20 Bethesda games aan de Xbox Game Pass worden toegevoegd.
Dat is bovendien niet het enige goede nieuws voor liefhebbers van de franchises die Bethesda in huis heeft, zoals The Elder Scrolls en Fallout. Tijdens een roundtable tussen Microsoft en Bethesda hebben de twee bedrijven namelijk bekendgemaakt dat ze ‘in de planningsfase zijn’ voor het opzetten van een Xbox event in de zomer. Tijdens het evenement moet er meer nieuws bekendgemaakt worden over de verdere samenwerking met Bethesda. Dat komt waarschijnlijk neer op de aankondiging van nieuwe titels.

Wat kan Xbox over Bethesda aankondigen?

De reden dat de kans groot is dat er nieuwe games uit de stal van Bethesda bekendgemaakt zullen worden, komt door de lange radiostilte vanuit de uitgever en ontwikkelaar. De studio is namelijk al een lange tijd bezig met de nieuwe IP Starfield en daarnaast wachten fans nu ook al jaren op The Elder Scrolls 6. Het lijkt logisch dat Microsoft meteen wil scoren door een aankondiging te doen over één of beide games tijdens het evenement.
Of spelers op de PlayStation of Nintendo Switch met de nieuwe games aan de slag kunnen, dat blijft nog even de vraag. Phil Spencer heeft aangekondigd dat er ‘een aantal’ games exclusief zullen komen naar de Xbox consoles en PC. Het is dus zeker een mogelijkheid dat The Elder Scrolls sinds deze week een exclusieve Xbox franchise wordt.