Assassin's Creed Mirage gaat terug naar de roots van de franchise

News
maandag, 12 september 2022 om 10:30
assassins creed miragef1662103517
Eerder deze maand werd Assassin’s Creed Mirage officieel aangekondigd door Ubisoft, nadat er al een tijdje geruchten gingen over de game. Nu heeft de uitgever ook de eerste beelden getoond en nieuwe info onthuld. Zo zal de game teruggaan naar de roots van de franchise.
De aankondiging van Assassin’s Creed Mirage aan het begin van september was geen verrassing, maar Ubisoft maakte destijds weinig over de game bekend. Tijdens de Assassin’s Creed Showcase op zaterdagavond is eigenlijk pas de echte reveal van de nieuwe game geweest.
Tijdens de showcase kreeg Assassin’s Creed Mirage namelijk de eerste cinematic trailer, zoals alle games in de franchise die hebben gekregen. Ook deze keer worden er weer spectaculaire beelden getoond, van hoe Basim een assassin is geworden tot aan zijn promotie in de hoogste rangen - en natuurlijk met een bloederige assassination.
De game speelt zich 20 jaar af voor de gebeurtenissen in Assassin’s Creed Valhalla en Bagdad wordt als decor gebruikt. Ubisoft heeft daar bewust voor gekozen, als een soort hommage aan de eerste Assassin’s Creed, die 15 jaar geleden is uitgekomen.

Terug naar de roots van Assassin’s Creed

Dat is overigens niet de enige manier waarop de originele titel wordt geëerd. Assassin’s Creed Mirage gaat qua gameplay namelijk wat meer terug naar de basis. Zo omschrijft Ubisoft de game als een narrative-driven action-adventure, in plaats van de RPG games die de laatste jaren zijn uitgekomen.
Daarnaast zal er een grotere focus zijn op stealth en spelers krijgen dan ook meer manieren om ongezien te blijven. In de trailer zijn ook verschillende gadgets te zien die Basim kan gebruiken, waaronder poison traps. Alle assassinations worden daarnaast Black Box Missions, wat betekent dat je ze helemaal de vrijheid hebt om te bepalen hoe je je target vermoordt.

Populair Nieuws