Nieuw team wil in 2026 meedoen aan de Formule 1

News
maandag, 26 juni 2023 om 17:30
hitech jak crawford f2f1687792785
Vanaf 2026 wordt het grid in de Formule 1 mogelijk een stuk drukker. Er is nu namelijk nog een team die aangeeft vanaf dat seizoen mee te willen doen aan de koningsklasse van de motorsport.
Nog tweeënhalf seizoen en dan gaan de regels voor de motoren flink op de schop in de Formule 1. Het moet ervoor zorgen dat de krachtbronnen een stuk simpeler zijn om te ontwikkelen en niet meer jaarlijks een fortuin kosten om te maken en te onderhouden. Die nieuwe regels moeten het aantrekkelijker maken voor nieuwe motorleveranciers en teams.
Dat laatste heeft duidelijk effect. Niet alleen gaat Audi motoren ontwikkelen en slaat Red Bull Powertrains de handen ineen met Ford, maar er staan ook meerdere nieuwe teams op de lijst van geïnteresseerden. Daar is er vandaag nog eentje bijgekomen.
Hitech heeft namelijk officieel aanvraag gedaan om aan de Formule 1 mee te doen vanaf 2026, zo meldt onder andere Motorsport.com. Dat lukt het Britse racing team met een nieuwe investering van de Kazachstaanse miljardair Vladimir Kim, die 25 procent van Hitech Holding overneemt.

Bekende naam in de motorsport

Hitech heeft nog nooit eerder in de historie meegedaan aan de Formule 1, maar dat betekent niet dat het team een onbekende naam is in de motorsport. In F2, F3 en F4 zijn namelijk al teams van Hitech te vinden en het team houdt zich al bezig met de sport sinds 2003. In de Formule 2 rijden de Red Bull-junioren Jak Crawford en Isack Hadjar voor Hitech.
Met welke motoren het team wil gaan rijden in 2026 is nog niet bekend. Daarnaast is het ook afwachten of het team toestemming krijgt van de FIA om mee te doen. Naast Hitech hebben namelijk ook Andretti-Cadillac, LKY Sunz en Formula Equal zich aangemeld als nieuw F1-team voor 2026.