Ford en Red Bull Racing gaan samen motoren maken voor F1

News
vrijdag, 03 februari 2023 om 16:30
si202203110473 newsf1649344921
Er waren al geruchten dat Ford weer actief zou worden in de Formule 1. Die kogel is nu door de kerk, want Ford heeft officieel de terugkeer naar F1 aangekondigd en gaat samen motoren maken met Red Bull Racing.
Ford is misschien niet zo bekend als een naam als Ferrari of Mercedes in de Formule 1, maar de Amerikaanse autofabrikant is jarenlang actief geweest in de koningsklasse van de motorsport. Het bedrijf verliet de sport in 2004 toen Jaguar Racing werd verkocht aan destijds een nieuwkomer: Red Bull.
De Amerikaanse autogigant keert nu alleen weer terug naar de Formule 1 in 2026, wanneer de nieuwe regels voor de krachtbronnen ingaan. Dat heeft het bedrijf officieel bekendgemaakt, zo meldt onder andere Autosport.com. Er gingen al eerder geruchten over de terugkeer van Ford en die zijn nu dus bevestigd.
In welke capaciteit Ford actief gaan zijn in F1 is tot nu toe alleen nog onbekend. Tijdens de car launch van de RB19 is onthuld dat het bedrijf gaat samenwerken met Red Bull Racing. Ford zal een ‘strategische’ partnership aangaan om de motor te maken met Red Bull Powertrains.

Nieuwe namen in de Formule 1

Ford is niet de enige grote naam die een intrede maakt in de Formule 1 in 2026. Eerder heeft Audi aangekondigd te gaan racen in de sport. Daarvoor heeft het Duitse merk het team van Alfa Romeo Sauber overgenomen. Andreas Seidl, de voormalige teambaas van McLaren, zal het team gaan leiden.