Acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney investeren miljoenen in F1-team

News
maandag, 26 juni 2023 om 13:00
Na een succesvolle investering in de voetbalclub Wrexham, hebben Ryan Reynolds en Rob McElhenney nu een nieuw plan. Samen met andere investeerders pompen de acteurs namelijk miljoenen in F1-team Alpine.
Ryan Reynolds en Rob McElhenney zijn wereldberoemd dankzij hun acteerwerk. Reynolds verschijnt in allerlei grote producties, terwijl McElhenney al sinds 2005 de populaire serie It’s Always Sunny in Philadelphia schrijft, produceert en erin speelt.
Maar de twee acteurs zijn nu ook helden op het gebied van voetbal. Het duo heeft namelijk in 2020 voetbalclub Wrexham AFC uit Wales overgenomen en afgelopen seizoen heeft de club promotie gemaakt naar EFL League Two. Er is zelfs een populaire documentaireserie gemaakt over de club sinds de overname door Reynolds en McElhenney.
Datzelfde succes proberen de acteurs nu te bereiken met Alpine. Het F1-team krijgt namelijk een financiële injectie van maar liefst 200 miljoen euro, afkomstig van investeringsgroepen Otro Capital, RedBird en Maximum Efforts Investments. Die laatste wordt geleid door Reynolds, met McElhenney en mede-acteur Michael B. Jordan al mede-investeerders. Dat meldt Sky Sports F1.

Grote plannen met de investering

Volgens Laurent Rossi, de CEO van Alpine, wordt het geld optimaal gebruikt voor het Mountain Climber-plan. Dat plan is gelanceerd door het team, dat voorheen bekend stond als Renault, om in een spanne van 100 Grands Prix mee te vechten om het kampioenschap.
Dat is een ambitieuze doelstelling, want momenteel staat Alpine vijfde in het kampioenschap met 44 punten. Dat is niet alleen een grote achterstand van leider Red Bull Racing met 321 punten, maar ook de rest van de top 4. Ferrari staat momenteel namelijk vierde met 122 punten.
Het is bovendien ook niet dat het team uit Enstone roept dat er binnen een aantal seizoenen gevochten zal worden om het kampioenschap. Dat deed Renault al meteen bij de herintrede in 2016. Sindsdien is er alleen weinig vooruitgang geboekt, terwijl concurrent Aston Martin juist een enorme stap heeft gezet dit jaar. Er is dus nog veel werk aan de winkel voor Alpine.

Populair Nieuws