Nieuw PS5 model bespaart op energie

News
woensdag, 07 september 2022 om 13:00
playstation 5 thumbf1624433855
Er is vooralsnog geen PS5 Pro aangekondigd, maar Sony komt wel met de nodige veranderingen voor de console. Een nieuw model is onlangs opgedoken in Australië. Het blijkt dat deze nieuwe PS5 wat minder energie verbruikt.
De nieuwe PS5 die onlangs is gespot in Australië en uiteindelijk wereldwijd zal verschijnen is van binnen heel anders dan de vorige modellen. Het moederbord is zeker twee inches kleiner en de koeling zit iets anders in elkaar, zo ontdekte de YouTuber Austin Evans. Bovendien zijn er nog andere manieren waarop de console net iets anders in elkaar zit dan eerdere versies.
Het voornaamste gevolg is dat de console een stuk lichter is dan eerst. Maar het blijkt ook dat de nieuwe PS5 zuiniger is geworden. Bij het gamen gaat er zo’n 20 à 30 Watt minder doorheen. Dat is met de stijgende energieprijzen zeker niet onwenselijk.
Al deze verandering zijn overigens grotendeels in het voordeel van Sony. Met een kleiner moederbord en een lichtere console is het maken en verschepen van het apparaat waarschijnlijk een stuk goedkoper. Daar heeft de consument niet per se profijt van.

Prijs van de PS5 gaat omhoog

Want hoewel de nieuwe PS5 wat geodkoper is in het gebruik, is de aankoopprijs juist omhoog gegaan. Sony sprak van een moeilijke beslissing die noodzakelijk was gezien de huidige inflatie. De console is in Nederland 50 euro duurder geworden, waardoor hij nu 550 euro kost.

Populair Nieuws