‘Niet-E3 Nintendo Direct in aantocht’

News
woensdag, 08 juni 2022 om 15:00
E3 gaat dit jaar niet door, maar vrijwel alle grote game-uitgevers houden alsnog presentaties en showcases. Nintendo heeft dat tot dusver niet bevestigd. Toch denkt een Reddit-gebruiker bewijs te hebben gevonden voor een Nintendo Direct die er mogelijk snel aankomt.
Nintendo Direct-presentaties komen meestal uit de lucht vallen, maar soms komt iets te vroeg naar buiten dat er één op komst is. Dat is ook nu mogelijk gebeurd. Op Reddit meldt een gebruiker reden te hebben om te geloven dat er op 15 juni een Nintendo Direct wordt uitgezonden.
De gebruiker is naar eigen zeggen content creator en heeft van een uitgever een mail ontvangen over een nieuwe Switch-exclusieve game. In die mail staat dat de game op 15 juni uitkomt en dat daar pas vanaf 18.00 uur Nederlandse tijd over gesproken mag worden. Moderators van de GamingLeaksAndRumors-subreddit hebben geverifieerd dat de mail echt is en andere gebruikers hebben achterhaald dat het gaat om Neon White van Annapurna Interactive.
De gebruiker geeft aan dat deze datum en tijd overeenkomen met wat hij van andere ontwikkelaars heeft gehoord. Maar omdat hij in die andere gevallen heeft moeten tekenen voor geheimhouding komt hij niet met een uitgebreide lijst. Een korrel zout blijft dan ook op zijn plaats.

Nintendo Direct nog niet bevestigd

Nintendo is één van de grootste afwezigen als het gaat om een presentatie in de periode van E3 of Summer Game Fest. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niet één gehouden wordt en de datum van 15 juni klopt aardig met wanneer het bedrijf doorgaans haar E3 Direct houdt. De suggestie dat meerdere uitgevers dan een game uitbrengen klopt bovendien met het gegeven dat kleinere titels vaak tijdens of direct na de presentatie in de eShop verkrijgbaar zijn.
Van andere uitgevers weten we wel zeker dat er showcases aankomen. Summer Game Fest begint morgenavond. Op zondag is de Xbox en Bethesda Showcase. Een overzicht van andere presentaties in de komende periode vind je hier.