Update: Summer Game Fest 2022 showcases op een rijtje

Article
woensdag, 01 juni 2022 om 15:00
2022 04 01 summer game fest 2022f1654002968
E3 is dood, lang leve Summer Game Fest! Dit jaar zet de gameswereld vol in op het SGF van Geoff Keighley met showcases en gamereveals. Wij houden je op de hoogte van alle persconferenties, showcases en gameonthullingen in deze drukke periode.
Update: Capcom, en Devolver Digital hebben hun showcase ook aangekondigd.
Origineel bericht:
Juni is traditioneel de periode van de E3, de grootste Amerikaanse Entertainmentbeurs. Die tijd ligt alleen achter ons. Na jaren van achteruitgang en met een geforceerde break door corona is E3 ook dit jaar geannuleerd en eigenlijk op sterven na dood.

Het Summer Game Fest is dankbaar in de opengevallen periode gesprongen en houdt het jaarlijkse online feestje dit jaar begin juni. Er worden weer meerdere showcases en gamereveals verwacht. Om jullie niets te laten missen hebben we alle showcases voor jullie op een rijtje gezet.
Let op: nog niet alle showcases zijn aangekondigd, zodra er meer bekend wordt, werken we dit overzicht bij.
d9fe41a7c37de2e556170d4f810afb49c1105c861f1653661311

Sony Playstation State of Play trapt Summer Game Fest af

Sony trapt de Summer Game Fest dit jaar af met een State of Play. Deze showcase zal zo'n 30 minuten duren en zich concentreren op derde-partij games en PS VR2 games. Hoewel dit nog niet aangekondigd is, krijgen we mogelijk ook meer nieuws over God of War Ragnarok. Het vervolg op het zeer succesvolle God of War dat dit jaar nog uit moet komen.
2022 04 01 summer game fest 2022f1654002968

Summer Game Fest opening met Geoff Keighley

Geoff Keighley timmert al een paar jaar aan de weg met zijn eigen Summer Game Fest en dit jaar lijkt hij met zijn eigen Fest het pleit in zijn voordeel beslecht te hebben. Keighley presenteert jaarlijks zijn eigen openingsshow en zal dat nu ook doen. De openingsshow wordt een industrie-brede showcase met aankondigingen en games. De show zal maar liefst drie uur duren, dus we kunnen een hele hoop nieuws verwachten!

De Summer Game Fest showcase vindt plaats op 9 juni 2022 van 20:00 tot 23:00.

Devolver Digital Marketing Countdown to Marketing

Netflix Geeked Week

Het Summer Game Fest draait niet alleen om games, ook Netflix doet een duit in het zakje. Het wordt een flinke duit ook. Netflix heeft maar liefst vijf dagen ingepland met nieuws over series, films, animatie, Stranger Things en -toch ook- games. Netflix heeft al een deel van de reveals bekendgemaakt, dus verwacht in ieder geval het volgende:

Maandag 6 juni 2022, 19:00 uur: Series
the Umbrella Academy ,the Sandman, Resident Evil, One Piece, First Kill, Alice in Wonderland, All of Us are Dead, Fate: The Winx saga, Locke & Key, Manifest, School Tales The Series, Shadow and Bone, Sweet Tooth, the Midnight Club, Vikings: Valhalla, Warrior Nun en 1899.

Dinsdag 7 juni 2022, 19:00 uur: Films

The Gray Man, The School for Good and Evil, Spiderhead, Say Shift, The Sea Beast, Wendell & Wild, Blasted, Killer Book Club, Interceptor, Troll

Donderdag 9 juni 2022, 00:00 uur: Animatie
Cyberpunk: Edgerunners, The Dragon Prince, Arcane, Inside Job, Exception, Farzar, Moonrise

Donderdag 8 juni 2022, 19:00 uur: Stranger Things
Stranger Things 4 Vol 1; Unlocked: aftershow, The Hellfire Club: A Stranger Things Dungeons & Dragons Adventure

Vrijdag 9 juni 2022, 20:00 uur: The Cuphead Show
Sonic Prime, Dota: Dragon's Blood, Tekken: Bloodline, Meer dan 10 nieuwe Netflix games waaronder Lucky Luna, Poinpy, La Casa De Papel.
fs5taozwqaen6mtf1654005034

Guerrilla Collective Showcase

Het Guerrilla Collective is een jaarlijkse samenkomst van vele indie-game developers om, zoals ze zelf zeggen: 'to reveal fresh announcements, trailers, gameplay, a Steam event page for wishlisting, demos, game ordering and more – bringing together many of the hottest developers and publishers from around the world!'
Ofwel, het beste van het beste op het gebied van (indie)games development. De Guerrilla Collective Showcase wordt dit jaar voor de derde keer gehouden en is altijd erg de moeite van het kijken waard. Er komen veel trailers en nieuwe games langs, dus dit is een prima mogelijkheid om inspiratie voor je nieuwe gamelist op te doen.
De Guerrilla Collective Showcase vindt verspreid over twee dagen plaats: 11 juni om 17:00 uur en 13 juni om 22:00 uur.

Wholesome Direct

Wholesome Direct is een initiatief van Wholesome Games, een publisher die vooral positieve (indie) games promoot. Ook deze Summer Game Fest is Wholesome Games van de partij met een grote lading positiviteit.

Future Games Show

PC gamers worden zeker niet vergeten en de Future Games Show gaat hen dan ook speciaal in het zonnetje zetten. Dat wil overigens niet zeggen dat console gamers hier niets te zoeken hebben, veel van de getoonde games zullen multiplatform zijn. Voorgaande jaren werkte Future samen met onder anderen Warner Bros. Entertainment, Team17, Koch Media, Konami en Sega. Krijgen we dit jaar informatie over een nieuwe Jakuza?
De Future Games Show is 11 juni te zien 21:00 uur.
tribeca gamesf1654003666

Tribeca Games Spotlight

Tribeca Games is een wat onbekendere publisher maar heeft toch zijn eigen plekje op de Summer Game Fest weten te veroveren. Tribeca gaat in de showcase nieuws en interviews tonen rond de eigen games. Tribeca is onder anderen verantwoordelijk voor Cuphead, Oxenfree II en A Plague Tale: Requiem. Niet de minste games!
xboxf1666261166

Xbox & Bethesda Games Showcase

De Summer Game Fest wordt spetterend afgesloten met misschien wel het pronkstuk van dit jaar: de Xbox & Bethesda Games Showcase. Gedurende twee uur zal Microsoft veel nieuws en onthullingen willen presenteren. De verwachtingen zijn in ieder geval erg hooggespannen! Wat mogen we in ieder geval verwachten?
Starfield mag dan uitgesteld zijn, we verwachten zeker een update van hoe het er inmiddels voor staat en ook Redfall mag eigenlijk niet ontbreken. Beide games zouden eigenlijk dit najaar al uitkomen, dus het is niet gek te veronderstellen dat beide games in ieder geval ver genoeg in ontwikkeling zijn om een goede demo te kunnen tonen. Ook State of Decay 3, senua's Saga; Hellblade 2 en Forza Motorsport 8 zullen vrijwel zeker present zijn. Of andere bekende franchises als Gears of Minecraft present zullen zijn is onzekerder, maar dat Microsoft werk van meerdere van haar 25 studio's zal laten zien is vrijwel zeker.

PC Gaming Show

Wie na de showcase van Microsoft nog fut heeft kan doorschakelen naar de PS Gaming Show. deze show, uiteraard speciaal gericht op PC gaming. Volgens de organisatoren kunnen we nieuwe gameplay en gesprekken met developers verwachten.

De PC Gaming Show is te volgen op zondag 12 juni, vanaf 21:30 uur.
video thumb en us1f1654602086

Capcom showcase

Populair Nieuws