Populaire RPG NieR Automata krijgt een anime serie

News
donderdag, 24 februari 2022 om 12:30
nier automataf1581680627
Square Enix’ populaire NieR Automata krijgt een anime serie. Dit werd door de ontwikkelaars bekendgemaakt tijdens een livestream om het vijfde jubileum van de game te vieren.
Begin deze maand deden er al geruchten de ronde dat de JRPG NieR Automata een eigen anime zou krijgen. Nu is het dus officieel bevestigd. Dit kunnen we verwachten van het plot:

‘’Het verhaal speelt zich af in een verre toekomst waarin mensen naar de maan zijn gevlucht vanwege de overweldigende kracht van buitenaardse robots. De Android 2B, die tot de nieuw georganiseerde Android-eenheid Jorha behoort, stort zich in een felle strijd om de aarde heroveren.’’

Het lijkt er dus op dat de verfilming het verhaal van de originele game zal volgen. AniPlex, de studio achter Fullmetal Alchemist en Sword Art Online, is bij de productie betrokken.
De anime heeft al een eigen Twitteraccount waar al het nieuws rondom de verfilming gedeeld wordt, uiteraard wel in het Japans. Vlak na de aankondiging deelde het account een animation visual.
Wanneer de anime uitkomt en hoe het er precies uitgaat zien is nog niet bekend.

Lange lijst van videogame-verfilmingen

NieR Automata is de zoveelste game in een lange lijst van videogame-verfilmingen. Zo kondigde Amazon Prime pas nog aan Life is Strange en Disco Elysium te verfilmen, krijgt It Takes Two een film én een serie en zijn Uncharted vanaf volgende maand en Sonic 2 vanaf april in de bioscoop. Fans hebben dus genoeg om naar uit te kijken.