New York Times haalt Wordle Archive offline

News
woensdag, 16 maart 2022 om 15:30
wordlef1643704613
Het populaire woordspel Wordle kan in principe maar één keer per dag gespeeld worden. Verschillende websites bieden alsnog oudere puzzels aan. Maar Wordle Archive, één van de populairdere plekken om oudere Wordles te spelen is nu offline gehaald door The New York Times.
Wie op dit moment naar Wordle Archive gaat treft daar geen oude Wordle-puzzels meer aan. In plaats daarvan staat er een bericht dat The New York Times heeft verzocht dat de site offline gaat, zo is opgemerkt door Ars Technica. De krant is sinds februari eigenaar van Wordle.
The New York Times laat in een reactie weten dat het gebruik van Wordle door Worlde Archive niet geautoriseerd was. De krant stond al in contact met de site. Verder commentaar wordt niet gegeven.
Sites die je oudere puzzels laten spelen zijn populair omdat Wordle zelf maar één puzzel per dag aanbiedt, zonder optie om terug te gaan. De oorspronkelijke maker van het spel, Josh Wardle, wilde namelijk niet dat mensen teveel tijd in Wordle gingen steken. Uiteraard gaan mensen die wel wat extra tijd hebben voor een paar puzzels dan op zoek naar een alternatief.

Zijn andere Wordle-klonen in gevaar?

Dat The New York Times achter Wordle Archive aangaat kan slecht nieuws zijn voor verschillende andere spelletjes. Toen Wordle populair werd kwamen er al snel allerlei imitaties en spellen die inspiratie haalden uit Wordle. Zo is er bijvoorbeeld een Nederlandse versie en ook een Wordle in het Fries.
Hoewel The New York Times nu eigenaar is van Worlde betekent dat niet dat het bedrijf achter alle ‘spin-offs’ aan kan gaan. De krant kan eisen dat spellen die de naam Wordle gebruiken uit de lucht gaan. Maar er is geen patent of copyright op hoe het spel werkt, dus veel imitaties kunnen gewoon doorgaan.

Populair Nieuws