Woordspel Wordle heeft nu een archief met alle puzzels

News
dinsdag, 01 maart 2022 om 9:00
wordlef1643704613
Wordle is nog steeds razend populair: iedere dag delen mensen over de hele wereld hun resultaten op social media of in groepchats. Wie geen genoeg kan krijgen van dit woordspel heeft geluk, het is nu mogelijk om alle gemiste Wordles te spelen. Dit meldt Kotaku.
Uit liefde voor Wordle heeft Devang Thakkar nu Wordle Archive opgericht. Via deze website is het mogelijk om alle Wordles vanaf het begin te spelen. Op de site kun je gemakkelijk naar de allereerste of de allerlaatste puzzel, of je kunt een specifiek nummer selecteren. Het archief heeft hetzelfde format als het originele spel en laat je nog steeds je resultaten in groene, gele en zwarte blokjes kopiëren.
Wordle-bedenker Josh Wardle koos ervoor om het bij één puzzel per dag te houden, omdat hij niet wilde dat het spel de levens van mensen zou overnemen. Er zijn natuurlijk genoeg mensen die wél uren achter elkaar willen spelen. De komst van Wordle Archive is voor die groep natuurlijk ideaal.
Wordle heeft nu meer dan 200 puzzels, die allemaal te spelen zijn via het archief. Genoeg om je tijd mee te verdoen dus, vooral als je nog niet eerder gespeeld hebt.

Andere varianten

Wie liever in het Nederlands speelt heeft geluk, er is namelijk ook een Nederlandse versie genaamd Woordle. Er is zelfs al een Friese variant: Wurdl. Deze versie heeft natuurlijk lettertekens die veel in de Friese taal worden gebruikt.

Populair Nieuws