Populair woordspel Wordle overgenomen door The New York Times

News
dinsdag, 01 februari 2022 om 10:30
wordlef1643704613
Als er één spel de laatste tijd een rage is geworden, dan is het wel Wordle. Dat heeft The New York Times ook gemerkt, want de krant heeft de populaire woordspel overgenomen.
Zie je de laatste tijd allemaal zwarte, gele en groene blokjes in je WhatsApp-groepen verschijnen? Dan weet je dat die groepen in de ban zijn geraakt van Wordle. Het woordspel is enorm populair geworden en dat is niet onopgemerkt gebleven. Zo waren er eerst al app-ontwikkelaars die snel met een kopie kwamen en nu maakt The New York Times een gewaagde stap.
De Amerikaanse krant heeft namelijk bekendgemaakt dat het Wordle heeft gekocht voor ‘een bedrag van zeven getallen’. In een verklaring laat Jonathan Knight, de general manager voor The New York Times Games, weten dat de NYT Wordle verder wil helpen met een team van engineers, ontwerpers en redacteuren.
Spelers hoeven voorlopig nog niet bang te zijn dat Wordle achter een paywall terecht zal komen. Volgens The New York Times zal het woordspel gratis blijven en zullen er geen veranderingen worden gemaakt aan de gameplay.

Hoe werkt Wordle precies?

Op de website van Wordle kunnen spelers één woord per dag raden, waarbij ze zes pogingen krijgen. Als een letter in het woord voorkomt, maar op de verkeerde plek staat, dan zal die geel kleuren. Staat de letter op de juiste plek, dan zal die groen worden. Het concept zal velen bekend in de oren klinken, want het zijn precies de spelregels van Lingo.
Omdat iedereen hetzelfde woord per dag moet raden, is Wordle wel gevoelig voor personen die het spelplezier voor anderen willen bederven. Zo was er een bot op Twitter actief de spelers van Wordle beledigde en het woord van de volgende dag verklapte. Het social media-platform heeft de bot gelukkig snel verbannen.