New World heeft Europese servers terug naar het verleden gezet

News
zondag, 28 november 2021 om 8:00
nw fishing2 1605656289402 9yyr 2021 10 05 090604f1633424779
Amazon heeft de Europese servers teruggezet in de tijd. Dit heeft het bedrijf gedaan, omdat spelers per ongeluk tot wel 300,000 goud ontvingen. Het weggeven van goud was wel gepland, alleen was Amazon per ongeluk een beetje te gul.
New World en goud gaan niet echt goed samen. Sinds de release van de game hebben de servers namelijk al meerdere keren last gehad van hyperinflatie. De voorgaande keren lag de schuld bij spelers die gebruik maakten van glitches om goud te verdubbelen, maar dit keer lag het probleem bij Amazon zelf.

Amazon iets te gul voor New World spelers

Door de vele problemen die plaatsvonden in New World had Amazon besloten de spelers eens te gaan compenseren. Het bedrijf wil het namelijk wel goed maken met de spelers. Amazon gaf dus goud weg, maar dit ging niet helemaal zoals gepland. De spelers ontvingen namelijk veel te veel goud.
Spelers konden maximaal 300,000 ontvangen. Al dit ontvangen goud werd gelijk uitgegeven bij trading posts. De developers hadden maar één optie: Amazon zette de Europese servers een paar uur terug om de problemen ongedaan te maken. Hierdoor gingen de servers een paar uur offline.
Het is een niet al te goed teken, dat wanneer je spelers probeert te compenseren voor problemen, dat je juist meer problemen veroorzaakt. Voor New World spelers is het momenteel niet echt iets nieuws.
Als voorbeeld is de mogelijkheid om een server transfer uit te voeren al meerdere malen vroegtijdig stopgezet, omdat er problemen ontstonden. Amazon belooft dat het in de toekomst beter zal gaan, dus de spelers moeten maar hopen dat dit inderdaad het geval zal zijn.