New World spelers waarderen nieuwste update totaal niet

News
dinsdag, 23 november 2021 om 12:30
new worldf1630334917
New World spelers zijn totaal niet te spreken over de nieuwe 1.1 update voor de game. De update 'Into the Void' maakt het spelen van de endgame namelijk zo goed als onmogelijk voor solo spelers.
Naast de nieuwe content die toegevoegd is met de 'Into the Void' update, komen steeds meer endgame spelers erachter dat bepaalde tegenstanders in New World een gigantische buff gekregen hebben. Voor solo spelers houdt dit in dat het spelen zo goed als onmogelijk is, aangezien sommige tegenstanders simpelweg te sterk zijn om te verslaan. En alhoewel een uitdaging op zijn tijd leuk is, moet het niet zo zijn dat bepaalde missies alle lol uit de game halen.
Op Reddit gaan New World spelers helemaal los en laten duidelijk merken dat het zo niet langer kan. Elke speler hoopte dat na de update veel bugs uit het spel waren gehaald en dat er toffe nieuwe content werd toegevoegd, maar op zo een grote verandering in de moeilijkheidsgraad had niemand gerekend. Solo spelers op Reddit vragen zich hardop af wat ze nu moeten doen. Iemand anders vraagt zich af waarom de gear van spelers ook niet beter wordt na het spelen van endgame, zoals in bijna elke MMO gedaan wordt. Des te moeilijker de missie, des te beter de rewards op het einde immers horen te zijn.

Amazon reageert op kritiek spelers

De kritiek op de update is ook aanbeland bij ontwikkelaar Amazon Games. Via een blogpost geeft developer Berserker Mike meer context over de nieuwste update.
Na de kritiek van de spelers lijkt het dus een logische beslissing voor de ontwikkelaar om de gemaakte aanpassingen helemaal of gedeeltelijk terug te draaien. Of dat ook zal gebeuren, dat is nog maar de vraag.