Amazon Games trekt stekker uit economie New World

News
dinsdag, 16 november 2021 om 13:30
20210731 new worldf1627730311
Wederom is het economische aspect van de game New World volledig plat gelegd. Er is weer een glitch naar voren gekomen waarmee spelers bepaalde voorwerpen konden vermenigvuldigen. Amazon Games zat met de handen in het haar en besloot de economie van New World plat te leggen.
Afgelopen weekend kwam het bij sommige New World spelers onder de aandacht dat er nog een duplication glitch (dupe glitch) in het spel zit. Met deze glitch konden spelers meubels maar ook andere dure voorwerpen vermenigvuldigen. Wanneer spelers zo'n kostbaar voorwerp vermenigvuldigd hadden, konden ze het verkopen voor enorm veel geld. Je kunt je wel voorstellen hoeveel geld hiermee te maken is, en hoe oneerlijk dit is in verhouding met spelers die deze glitch niet kennen. Het is daarom ook niet gek dat Amazon Games actie ondernam.
In eerste instantie kwam er geen antwoord vanuit Amazon Games over wat ze met deze glitch wilde doen. Het was pas nadat de glitch meerdere malen misbruikt was tot Community leider Tosch reageerde met een bericht. Hierin stond dat hij, en het bedrijf, op de hoogte zijn van het probleem.
Om dit probleem aan te pakken sluiten wordt elke ruil tussen spelers uitgesloten. Spelers kunnen dus niet meer met elkaar onderhandelen en daarmee is de stekker uit het economische aspect van New World getrokken. Ook heeft Tosch laten weten dat iedereen die de glitch gebruikt heeft daarvoor gestraft zal worden. Hoe deze straf er precies uit zal zien is nog niet bekend.

Hoe vaak gebeurt zo'n glitch?

Dit is niet de eerste keer dat Amazon Games drastische maatregelen neemt om een catastrofe als dit tegen te gaan. Eerder weerhield Amazon Games spelers van elkaar om goud door te geven. Wanneer Amazon Games de glitch onder controle heeft zal alles uiteraard teruggaan naar normaal, maar voorlopig kunnen spelers niet onder elkaar ruilen. Het spel is nog redelijk nieuw. Het is daarom niet vreemd dat er zo hier en daar glitches gevonden worden. Zolang Amazon Games haar game maar netjes onderhoudt, zullen de meeste spelers tevreden zijn.