New World server transfers stilgelegd door goud glitch

News
zaterdag, 23 oktober 2021 om 12:00
nw fishing2 1605656289402 9yyr 2021 10 05 090604f1633424779
Eindelijk was het dan zover: de lang beloofde New World server transfers zouden eindelijk beschikbaar worden gemaakt. Amazon rolde de functie langzaam uit om problemen snel op te kunnen sporen. Het uitrollen is nu stilgelegd, omdat er inderdaad problemen zijn gevonden.
Amazon heeft op Twitter gedeeld dat de server transfers van New World zijn stopgezet. Volgens het bedrijf hebben al 150.000 mensen gebruikgemaakt van de optie. Er zouden alleen fouten in de data zitten van een aantal spelers die een transfer hebben uitgevoerd. Dit is volgens Amazon gelukkig maar bij een klein percentage gebeurd. Toch kan het een grote impact hebben op de game.

Om wat voor glitch gaat het?

Het probleem zou zijn dat spelers goud zouden kunnen behouden dat ze naar andere spelers sturen. De speler kan dan uitloggen en wanneer de speler weer inlogt heeft hij het goud nog. De speler die het goud heeft ontvangen, blijft het goud ook houden. Zo wordt goud dus gedupliceerd.
Amazon waarschuwt mensen die de glitch expres gebruiken. De glitch heeft namelijk grote gevolgen. De economie van New World wordt door spelers bepaald. Er is dus expres niet al te veel valuta in omloop. Nu goud gedupliceerd kan worden, is het mogelijk dat de prijzen zo omhoog schieten dat normale spelers niets meer kunnen kopen.
Dat de server transfers weer worden uitgesteld is een klap voor de game en de spelers. De server transfers zouden er eigenlijk al veel eerder moeten komen, maar dit is steeds uitgesteld. Onlangs probeerde Amazon het nog goed te maken met de spelers door het uitdelen van een in-game titel en een emote.
Amazon kijkt nu naar een oplossing voor het probleem en wat er moet gebeuren met mensen die de glitch gebruiken om er zelf beter van te worden. Mogelijk gaat de ontwikkelaar net zoals EA wat bans uitdelen. Wanneer server transfers weer beschikbaar worden gemaakt is nog niet duidelijk. Eerst wil Amazon de glitch hebben opgelost.