Netflix zegt dat kritisch personeel maar moet stoppen

News
dinsdag, 17 mei 2022 om 13:30
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
In een nieuwe Netflix memo gevonden door Variety, staat dat als het personeel de projecten waar ze aan werken niet leuk vinden, dat ze niet zeker zijn of de streamingdienst wel een goede werkplaats voor ze is. De memo impliceert dat ze maar beter kunnen stoppen als ze kritiek hebben op de content van Netflix.
Het lijkt wel alsof er elke paar maanden weer een nieuwe streamingdienst bij komt. Het slagveld waar alle diensten om vechten is dan ook behoorlijk competitief, dat merkten we eerder al toen Netflix abonnees voor het eerst in tien jaar verloor. Dat komt ook nog eens bij dat de streamingdienst de laatste tijd veel kritiek heeft gekregen, inclusief van haar eigen werknemers.
In de memo die Netflix Culture — Seeking Excellence heet, staat dat Netflix een breder assortiment wil aan werknemer-creativiteit, zelfs als de content die daaruit komt als 'schadelijk' ondervonden kan worden. Daarop volgt de quote: "Als je het niet eens bent met onze visie en die van je collega's, en je moet werken aan een project dat je niet leuk vind, dan is Netflix misschien niet de beste werkplaats voor jou."
Verder is er een toevoeging gedaan aan het Valued Behavior stukje van de memo, waarin staat dat 'werknemers wijs moeten omgaan met het geld van leden'. Dit betekent dat Netflix graag wil dat haar werknemers goed omgaan met het geld dat ze krijgen voor een project en dus niets meer verspillen.

Sombere tijden voor Netflix

Helaas gaat het met de streamingdienst niet geweldig en de problemen begonnen naar verluidt met een serie waar de interne meningen over verdeeld waren. Nu dat er ook allerlei andere streamingdiensten aangeboden worden, vecht Netflix hard om haar stuk van de markt te behouden. Of ze snel terug kunnen komen door middel van de nieuwe regels voor de werknemers of via hun nieuwe gaming aanpak gaan we nog zien.