Netflix komt met knotsgekke Exploding Kittens game en serie

News
dinsdag, 19 april 2022 om 15:00
unnamedf1650361422
Het populaire kaartspel Exploding Kittens komt naar Netflix in de vorm van een mobiele game en animatieserie. Exploding Kittens – The Game verschijnt volgende maand al op de app, de animatieserie voor volwassen komt volgend jaar uit.
Exploding Kittens is een kaartspel waarbij spelers kaarten trekken en exploderende kittens moeten zien te vermijden. De mobiele game werkt hetzelfde, maar heeft wel twee nieuwe actiekaarten: Radar, die aantoont welke exploderende kitten het dichtst boven op de stapel ligt, en Flip Flop, waarmee spelers de volgorde van de kaarten op de stapel kunnen omdraaien.
In de toekomst krijgt de game nog meer nieuwe kaarten en spelregels, gebaseerd op de animatieserie zodat spelers met hun favoriete personages kunnen spelen. De game is zowel singeplayer als multiplayer en is voor Netflix-abonnees net als de andere games van de streamingdienst zonder extra kosten te spelen.

Gevecht tussen God en de Duivel in Exploding Kittens

In de animatieserie ‘neemt het eeuwige gevecht tussen Hemel en Hel epische proporties aan als zowel God als de Duivel terug naar de aarde worden gestuurd, maar dan in de vorm van mollige huiskatten’. De serie is bedoeld voor volwassenen en heeft ook een aardige cast tot zijn beschikking: Tom Ellis (Lucifer), Lucy Liu (Elementary), Abraham Lim (The Boys), Ally Maki (Toy Story 4), Mark Proksch (Better Call Saul) en Sasheer Zamata (Saturday Night Live). Hoewel Tom Ellis met name bekend is om zijn rol als Lucifer in de gelijknamige serie Lucifer, neemt hij dit keer de rol van God op zich. Sasheer Zamata speelt de Duivel.
Volgens Mike Moon, Netflix Head of Adult Animation slaat het bedrijf met het mede-ontwikkelen van een game en animatieserie een nieuwe weg in voor Netflix. ‘’We konden geen betere game bedenken om een complete wereld mee op te zetten dan Exploding Kittens, een van de meest inventieve, iconische en originele games van deze eeuw.’’