Netflix wil Viaplay achterna met nieuw plan

News
maandag, 16 mei 2022 om 10:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Het lijkt erop dat er mogelijk live-uitzendingen naar Netflix komen. De streamingdienst heeft aan Deadline bevestigd dat deze mogelijkheid vroeg in ontwikkeling is. Waarschijnlijk gaan sommige comedy-specials en spelshows live uitgezonden worden, wat gelijk doet denken aan Viaplay die live sportuitzendingen aanbiedt.
Er staat veel te veranderen bij Netflix, deels om meer geld in het laatje te brengen terwijl het aantal abonnees daalt. Maar de dienst werkt ook aan nieuwe mogelijkheden om content te brengen. De dienst gaat bijvoorbeeld niet meer al haar content vooraf opnemen.
Netflix is namelijk bezig om de mogelijkheid van live-uitzendingen te onderzoeken, iets wat nu nog in een vroeg stadium verkeert. Door live-uitzendingen te doen kan de dienst bijvoorbeeld publiek laten stemmen voor talentenshows. Ook kunnen evenementen, zoals het Netflix Is A Joke-festival dat onlangs is gehouden, live uitzenden, in plaats van dat opnames later pas op Netflix verschijnen.
Ook zou er worden gekeken naar de mogelijkheid van live reünies. Er worden de laatste jaren de nodige reünies van populaire films en series gemaakt, zoals voor Friends en Harry Potter, beide bij HBO Max. Ook Netflix zelf heeft zich eraan gewaagd voor de serie Selling Sunset. De meeste van die reünies zijn vooraf opgenomen, maar daar kan dus zomaar verandering in komen.
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971

Andere streamingdiensten gaan al live

Het is niet geheel revolutionair voor een streamingdienst om live-uitzendingen te doen. Hoewel het bij de meeste streamingdiensten betrekkelijk zeldzaam is, trekt Viaplay veel abonnees met live-uitzendingen van sport. Dat loopt alleen nog niet echt op rolletjes, dus het is te hopen dat het Netflix beter vergaat.
Zoals al aangegeven gaat Netflix de komende tijd het nodige veranderen. Een dalend abonnees wil de streamingdienst compenseren door een abonnement met advertenties te introduceren. Ook gaat het bedrijf eindelijk stappen zetten om het delen van accounts tegen te gaan.

Populair Nieuws